Nem olyan régen készítettem el első igazi angol édességemet, aminek zabpehely volt az alapja (nem tudom, azt fogom-e posztolni, ugyanis elfelejtettem lefotózni). Akkor bukkantam rá erre a receptre, amely tökéletes reggelit ígért rostokkal, vitaminokkal, mennyei ízekkel. Két hete járt az agyam az elkészítésén, péntek reggelire prezentáltam végül Monsieur-nek. Két perc alatt tüntette el. Előtte azért én is belenyaltam. Paradicsomi volt.
Zabkása banánnal, joghurttal és mézzel
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 25 g zabpehely
- fél teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál nádcukor
- 1 banán
- 1,2 dl tej
- a tálaláshoz kevés görög joghurt és méz, esetleg mentalevél
Egy kis szószserpenyőbe szórom a zabpelyhet, hozzáöntöm a tejet, ízesítem a fahéjjal és a nádcukorral, belekarikázom a banán felét, felforralom, és 4-5 perc alatt megfőzöm. Egy mélytányérba halmozom, a maradék felkarikázott banánnal díszítem, egy kevés joghurtot halmozok a tetejére, icipici mézzel meglocsolom, és a közepét megkoronázom a mentalevéllel.
Igazi energiabomba!