Mert zöldséglevesből szerintem sosem elég. Variálni meg muszáj, pláne ha valaki egy héten minimum háromszor ebédeli őket, mint én. Hát igyekszem kombinálni veszettül, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel. Nem mondom, hogy az alábbi leves annyira meg lenne csavargatva, de azért eléggé „más” nekem ahhoz, hogy megírjam. Ízre kellemes, 10 perc alatt megvan, a cukkini nincs benne agyonfőzve, és a bab miatt elég tápláló is.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
- 4 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
- 50 dkg cukkini hosszában negyedelve, majd nem túl vékonyan felszeletelve
- 25 dkg mirelit zsenge zöldborsó
- 1 konzerv canellini bab
- fél chili felkarikázva
- 1 liter zöldségleves (kocka, kocka, kocka – bár már legalább odáig eljutottam, hogy organikus)
- 2 paradicsa felkockázva (csak hogy legyen benne piros is a fehér és a zöld mellé)
- 2 evőkanál pesztó
Egy közepes lábosban az olajon finoman megpárolom a hagymát, majd hozzádobom a fokhagymát, fél percig kevergetem, és mehet rá a cukkini is, amivel további 3 percig pirítgatom. Ekkor hozzáadom a zöldborsót, a babot és a chilit, felöntöm a zöldséglevessel, felforralom, 2 perc elteltével beleszórom a paradicsát is, amivel további egy percet kapnak, majd lezárom a lángot, belekeverem a pesztót, merek, és újabb 5 perc hűlési várakozás után elégedetten megebédelek.