HTML

Budapest-Bordeaux

Az elmúlt néhány évben a főző/evőmániám fokozódásával párhuzamosan egyre közelebb kerültem a francia kultúrához, s ma már a két dolog kéz a kézben követel egyre nagyobb részt az életemből. Így nem volt kérdés, hogy a blogom is erre a pályára fog ráállni: nem (kizárólag) francia ételeket kívánok idefőzni, de nagyon igyekszem megragadni azt a fajta étel- és életimádatot, amiből időről időre van szerencsém feltöltekezni egy Bordeaux melletti napfényes faluban.

Fbook

Tovább is van...!

Címkék

áfonya (2) áfonyás palacsinta (1) áfonya dzsem (1) alain ducasse (1) alaprecept (1) alma (5) alma torta (1) al fresco (1) amerikai palacsinta (2) amuses-gueules (1) amuse bouche (1) ananász (1) angol konyha (4) angol mustár (2) Anna del Conte (1) aperitif (6) aprósüti (1) arab konyha (2) árpagyöngy (2) aszalt füge (1) aszalt gyümölcs (3) aszalt gyümölcsös csiga (1) aszalt szilva (1) avokádó (14) ázsiai (7) ázsiaias (3) ázsiai konyha (1) ázsia konyha (1) a legjobb rostélyos (1) bab (1) babcsíra (3) babérlevél (1) babragu (1) bacon (12) bagett (3) bagette (2) bagna cauda (1) Balaton szelet (1) balzsamecet (6) banán (7) bárány (4) bárányborda (2) báránycomb (2) bárányhús (1) barnavaj (1) basmati rizs (1) bayonne-i sonka (1) bazsalikom (28) bébikukorica (3) Belleville (1) belsőség (3) besamel (6) Bistrot du Dome (1) blini (1) blogger játék (1) Blondie (1) bor (2) bordeaux (1) Bordeaux (1) bordeaux-i borvidék (1) borhab (1) brassói (1) brie (1) brioche (2) brioche nanterre (1) briós (1) brokkoli (14) brownie (1) brugonyás kenyér (1) bruschetta (1) budapest (1) BUÉK (2) buffala mozzarella (1) buggyantott tojás (1) bulgur (5) burgonyasaláta (1) burgundi csiga (1) busa (1) cake (1) camembert (1) canellini bab (1) carbonara (1) cavolo nero (1) cayenne bors (1) Caz Hildebrand (1) cékla (2) céklalevél (1) Chateau Corbin (2) cheddar (8) cheesecake (1) chili (37) chilis pesztó (1) chilli (2) chlili (1) chorizo (9) cider (1) cider ecet (1) Címkék (5) citrom (25) CJ Jackson (1) clafoutis (1) cole slaw (1) confit (1) creme fraiche (12) créme fraiche (1) crépe (1) crottin (1) Crottin de Chavignol (1) csemegeuborka (1) csicseriborsó (4) csiperke (2) csiperke gomba (4) csípős chili szósz (1) csíra (1) csirke (3) csirkecomb (1) csirkemáj (8) csirkemájkrém (1) csirkemell (7) csőben sült (7) csoki (3) csokitorta (1) csokoládé (9) csokoládéfondant (1) cspben (1) cuisine bourgeoise (1) cukkini (19) curry (4) curry paszta (1) Cyril Lignac (1) dab (1) dahl (1) darált hús (1) darált marhahús (1) darált pulyka (2) David Lebovitz (1) denver steak (2) desszert (12) devilled food (2) dijoni mustár (11) dió (10) dióolaj (1) disznó (1) doris grant (1) durbincs (1) duxelles gomba (1) dzsem (1) ebéddoboz (5) ecet (1) ecetben eltett fokhagyma (1) édeskömény (3) édesköménymag (1) édesség (30) édes omlóstészta (1) egyszemélyes (1) egytál (22) élesztő (3) élesztőkivonat (1) életöröm (1) Elle á table (1) előétel (6) elzászi lepény (1) emulzió (1) endívia (4) eper (1) erdélyi szalonna (1) étterem (2) évértékelő (1) extra szűz olívaolaj (6) facebook (1) fahéj (2) falatkák (1) fasírt (2) faux filet (1) fehérbab (1) fehérbor (10) fehérborecet (1) fehér bab (1) fejérbor (1) feketebab (1) feketekagyló (2) feketekagyló fehérborban (1) feketeribizli (1) fekete bab (1) fekete hagymamag (1) fekete kenyér (1) fenyőmag (2) fésűkagyló (1) feta (12) flamiche (1) fodros kel (1) foie gras (1) fokhagyma (43) földimogyoró (2) fondant (2) fougasse (3) Franciaország (1) francia bor (1) francia kenyér (1) francia konyha (38) friss (1) friss sajt (1) frittata (2) füge (1) fusilli (2) fussili (2) füstölt (1) füstölt hal (1) füstölt hering (2) füstölt lazac (2) füstölt paprika (4) füstölt sajt (2) füstölt szalonna (6) fűszerkert (1) fűszerpaprika (1) futóbab (1) ganache (1) garam masala (1) garnéla (7) Gerbaud (1) gnocchi (2) golden szirup (2) gomba (26) gombaszósz (1) gombóc (1) göngyölt pulykamell (1) gorgonzola (1) görög (2) görög joghurt (4) Gourmand (1) gratin (2) gratin dauphinois (1) guacamole (2) guiness (1) gurnard (1) gyökérzöldségek (1) gyömbér (7) gyöngyhagyma (1) habart tojás (1) hagyma (6) hagymaleves (1) hajdina (1) halacska (35) halloumi (2) Halloween (1) halszósz (4) hamburger (1) hántolt árpa (2) harissa (2) harissza (1) háromszögsajt (1) hátszín (1) házi keksz (1) házi kenyér (1) házi majonéz (1) helyesírás (1) hollandi mártás (1) honvágy (1) honvágyételek (2) hors-doeuvres (1) hosszúhétvége (1) hosszúszárú brokkoli (5) hosszúszárú lila brokkoli (1) hot cross buns (1) How to Eat (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (2) hummusz (2) húsevő (50) húsleves (1) húsmentes (109) húspogácsa (1) Húsvét (2) húsvét (1) hüvelyes zöldborsó (1) hüvelyes zöldségkeverék (1) illatos gomba (1) indiai (5) involtini (1) ír (1) ízkombinációk (1) Jacob Kenedy (1) jalapeno (1) jamie oliver (1) jamon iberico (1) jamon serrano (1) japán konyha (1) joghurt (4) joghurtos padlizsán (1) juharszirup (1) Julia Child (11) julia child (2) julie powell (1) kacsamell (2) kacsazsír (2) kagyló (3) kailorniai (1) kakaópor (1) kakukkfű (12) kalács (1) kaliforniai paprika (8) kamraturbó (1) kandírozott citrushéj (2) kapor (11) káposzta (1) kapribogyó (11) Karácsony (1) karácsony (1) karaj (4) karalábé (2) karamellizált dió (1) kardhal (1) karfiol (7) kávé (1) kecskesajt (8) kefir (1) kéksajt (7) keksz (1) kel (1) kelbimbó (2) kelkáposzta (1) kenyér (6) kenyérsaláta (1) kenyérszalonna (1) kenyértészta (3) keresztezett húsvéti zsemlekonty (1) ketchup (1) kétesélyes (1) kigyóuborka (2) kínai ötfűszer (1) kínai tojásos tészta (1) kínai újév (2) kivi (1) koktélparadicsom (17) koktélrák (1) kókuszreszelék (3) kolbász (6) költözés (1) köménymag (1) komfortétel (1) komfort food (3) komment (1) konfitált csirkemáj (1) könyvajánló (1) konzerv tonhal (1) köret (2) koriander (16) körte (2) közel keleti (1) krémleves (4) krémsajt (5) krémsajtos brownie (1) kreol konyha (1) krumligombóc (1) krumpli (21) krumplipüré (8) krumplis kenyér (1) kruton (4) kukorica (7) kurkuma (1) kuszkusz (2) lakoma (3) laposhal (1) lasagne (3) Laura Calder (1) lazac (12) lecsó (2) lencse (6) lencse curry (1) lenmag (2) lentrecote (2) lepény (5) lepényhal (1) Les Cordeliers (1) Les Rita Mitsouko (2) leveles tészta (7) leves (29) Le Cordon Bleu (1) lilahagyma (6) lila articsóka (1) lime (5) linguine (3) linguini (4) lóbab (2) lustaság (1) Lyon (1) lyoni saláta (1) magamról (1) magyar (1) Magyarország (1) magyarország ízei (3) magyaros (2) magyar kontra francia (1) máj (2) majonéz (4) mák (2) makaróni (1) makréla (5) malac (4) malaccomb (1) maldon só (1) malfatti (1) manchego (1) mandarin (1) mandula (2) mandulaliszt (1) mangó (3) mangó pucolása (1) maradék hasznosítás (5) marhahús (2) marhasült (1) Marie Rose szósz (1) Marmite (1) marokkói ihletésű (1) márványsajt (1) mascarpone (1) Mastering the Art of French Cooking (8) mastering the art of french cooking (2) mazsola (1) mediterrán ízek (7) medvehagyma (1) medvesajt (1) meleg saláta (1) melengető fogás (1) menta (12) menü (14) metélőhagyma (1) mexikói (4) méz (11) minimum munka (1) moderálás (1) moelleux au chocolat (1) mogyoróvaj (1) molnárné módra (1) morgóhal (1) moules frites (1) moules marinieres (1) moussaka (1) mousse (1) mozzarella (13) muffin (10) mustár (3) naan kenyér (1) Nagycsütörtök (1) Nanashi (1) narancs (1) narancslekvár (1) nass (2) némi macera (13) nigella (10) Nigella (8) Nigellissima (2) nokedli (3) nyelvhal (1) nyers kolbász (1) oef en cocotte (1) off topic (3) ökörmáj (2) olajbogyó (6) olaszos (18) olívabogyó (8) olívaolaj (5) olívás csigák (1) omlett (2) oregánó (3) oregánó-pesztó (1) osztrogaszósz (1) otthonos ízek (2) padlizsán (13) pad thai (1) paella (2) paella rizs (1) pain dépi (1) pak choi (2) palacsinta (3) Pampas (1) pancetta (2) paneer (1) panna cotta (3) panzanella (1) paolo conte (1) paprika (3) paprikás krumpli (1) paradicsakonzerv (9) paradicsom (32) paradicsomleves (1) paradicsomszósz (4) parenyica (1) Párizs (2) pármai sonka (2) parmezán (19) passata (3) pastis (1) paszternák (3) patatas bravas (1) paté (1) Paul Hollywood (1) pekándió (1) péksütemény (11) penne (1) pepperoni (1) perigeux (1) périgord (1) pesztó (5) petit écolier (1) petrezselyem (24) pezsgő (1) piac (1) piknik (2) pirított burgonya (1) pirított krumpli (2) pirított rizs (1) pirított tészta (1) pirított tökmag (1) piros arany (1) pissaladiere (1) pisztácia (1) pita (2) pite (1) pizza (2) pizza margherita (1) pogácsa (1) polgári konyha (1) polip (1) póréhagyma (16) pörkölt sósmogyoró (1) portobello gomba (1) portói (1) portói szósz (1) poule-au-pot (1) prosciutto (1) Provence (2) provence (1) provence i fűszerkeverék (2) pulykamáj (1) pulykamell (4) punjabi konyha (1) puy lencse (3) quesadilla (1) quiche (1) quiche aux poireaux (1) rachel khoo (1) rágicsa (1) ragu (8) raguleves (1) rakottas (3) rakott krumpli (1) rakott padlizsán (1) rakott tészta (1) ramsay (6) rántotta (1) ratatouille (2) rebarbara (1) receptek (1) Régal (1) reggeli (24) retek (5) rétes (1) rétesháromszög (1) rétestészta (1) ricard (2) Rick Stein (2) ricotta (7) risi e bisi (1) River Cottage (1) rizibizi (1) rizi e bisi (1) rizottó (6) rizotto (1) rizs (17) rizsecet (1) rizstészta (2) rizstésztalap (1) rókagomba (1) római kömény (1) római saláta (2) roquefort (6) rozmaring (13) rózsavíz (1) rozskenyér (1) rozsliszt (1) rukkola (16) sáfrány (1) Saint-Émilion (1) Saint-Germain (2) Saint-Germain-en-Laye (2) Saint Germain (1) sajt (6) sajtkrém (2) sajtszósz (1) sajttorta (2) salade lyonnaise (1) saláta (5) salátaszív (1) sali (26) salotta (3) salsa (2) salsa verde (2) sárgarépa (21) sashal (1) serge gainsbourg (2) sertéscomb (1) sertéskaraj (1) sherry (2) shiitake (1) shiitake gomba (1) skandináv rozskenyér (1) sofrito (1) sole meuniére (1) sonka (3) sophie dudemaine (1) Sophie Grigson (1) sós aprósüti (1) sós muffin (1) sós nasi (2) sóvirág (1) spagetti (6) spanyol konyha (2) spárga (9) spenót (23) stahl (3) steak (2) Stéphane Reynaud (1) sült (1) sült csirke (2) sült hagyma (1) sült krumpli (1) sült paprika (3) sűrített paradicsom (1) sushi (1) sütemény (3) sütőben sült krumpli (1) sütőtök (4) syllabub (1) szalonna (18) szálzeller (2) szardella (7) szardínia (3) szárított paradicsom (10) szárított tengeri alga (1) szárnyas (1) szárzeller (6) szendvics (2) szent jakab kagyló (1) szerelemgyümölcs (1) szezámmag (1) szezámolaj (3) szezámpaszta (1) szicíliai (1) szilabub (1) színpompa (3) szivárványos pisztráng (1) szódakenyér (1) szójacsíra (1) szójaszósz (5) szolgálati közlemény (7) szósz (1) születésnap (4) szülinap (1) szusirizs (1) szűzpecsenye (1) tabasco (1) tabbouleh (2) tagliatelle (1) tahini (1) tamarind paszta (3) tapas (1) tárkony (6) tarte flambeé (1) tarte tatin (1) tavasz (2) tavaszi tekercs (1) teasütemény (1) tej (2) tejföl (12) tejszín (30) télies eledel (5) tenger (1) tengeri kütyü (13) tengeri sügér (1) tésztaétel (45) tésztasaláta (2) tésztasali (1) thai (1) thai bazsalikom (1) thai jellegű (1) The Chelsea Bun House (1) The Geometry of Pasta (1) The Great British Bake Off (1) tofu (1) tojás (23) tojásétel (3) tojásos nokedli (1) tojásos pirított rizs (1) tojássárgája (1) tojás tálkában (1) tőkehal (1) töltelék (1) töltött gomba (1) tonhal (3) top 10 (1) török (1) torta (3) tortiglioni (1) tortilla (4) tört burgonya (1) tostada (1) tourin (1) tuk tuk (2) túró (1) túró rudi (1) tyúk (1) tzatziki (1) uborka (3) udon (1) újhagyma (2) újkrumpli (9) újkumpli (1) ünnep (3) utazás (8) útravaló (1) üvegtészta (2) vache qui rit (1) vacsora 8 főre (1) vaj (10) vajbab (1) vajszósz (1) vakáció (1) Valentin-menü (1) Váncsa (2) vanília (1) vargánya (3) vasárnap (1) vegyeszöldség (1) vegyes saláta (1) velouté (2) vendégváró (35) vermut (9) viennoiserie (1) vietnámi konyha (1) vietnámi tavaszi tekercs (1) villámtempó (85) villásreggeli (2) vinaigrette (3) virsli (1) vörösbab (2) vörösbor (4) vörösborszósz (2) vöröshagyma (8) vöröskáposzta (1) vöröslencse (3) vöröspesztó (1) waldorf (1) William Black (1) wok (1) worcestershire szósz (1) worcester szósz (1) yann tiersen (1) zabpehely (9) zeller (1) zellerszál (2) zellerszár (1) zöld (3) zöldbab (11) zöldborsó (14) zöldborsóhajtás (1) zöldhagyma (4) zöld szósz (1) zsálya (2) zselatin (1) zsemle (2) zsemlemorzsa (1) zsír (1) Címkefelhő

Elérhetőség

Ha valaki hozzászólna, de nincs kedve emiatt regisztrálni: hunmoiselle@gmail.com

Naptár

március 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • HunMoiselle: @jEnci: Ja, és köszi! :-) Én egyébként nagyon szeretem a csírákat chirashi tetején vagy kissé átf... (2015.02.05. 12:39) Újévi részegség és józanság
  • HunMoiselle: @Pizsamanadrág: Szia Pizsamanadrág, tetszik a neved! ;-) Vicces, hogy így 3 év után pont ugyanabb... (2015.01.28. 12:11) Anglesey-i csöves tojás
  • HunMoiselle: @jEnci: Remélhetőleg végre sikerül beállítanom/tartanom a tempót! :-) (2014.06.10. 12:58) A spárga új ruhája
  • HunMoiselle: @burekpix: Köszi! Kóstold meg, nagyon finom is! ;-) (2014.06.03. 15:49) Gyors tavaszi hideg-meleg
  • szsuzsanna: @HunMoiselle: -Sajnos nem emlékszünk a nevére.. -a -"sok kilométeres, sok emeletes száraztésztás ... (2014.03.30. 17:43) Sikeres hiánygazdálkodás

Ahol szintén megtalálhatsz

Legjobb receptes blogok

torkosborz.hu

Most akkor Budapest vagy Bordeaux?

2014.02.18. 16:27 HunMoiselle

Ismerkedős blogger-játék

Bizony már két hete is van, hogy Zenóbia volt olyan kedves, és meghívott egy – eredetileg Szera által meghirdetett – blogger ismerkedős játékra, amire természetesen nagy örömmel igent is mondtam, merthogy ez egy érdekes és izgalmas dilemma, hogy mégis mit osszak meg magamról, másrészt pedig igazán megtisztelő, hogy végre egyszer nem csak másoknál látom az ilyet, hanem magam is meghívást kapok.

Jöjjenek először a szabályok:

Linkeld be azt az embert a blogodba, aki kiszemelt. Ossz meg magadról 7 dolgot, akár különlegeset, akár hétköznapit. Keress 7 embert, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba. Végezetül értesítsd őket a blogjukon, hogy meghívtad őket a játékra.

És akkor a hét dolog:

  1. … bár annak, aki olvassa a blogot, igazából nem okoz meglepetést: egyik sem. A név onnan jött, hogy Monsieur bordeaux-i születésű, és a blog indulásakor Budapesten éltünk, így a két város (kitágítva ország) alapvetően meghatározta az étkezéshez való hozzáállásunkat, illetve gasztronómiai érdeklődésünket. Aztán a véletlen úgy hozta, hogy 2011 májusában Észak-Angliába költöztünk (Newcastle-upon-Tyne-ba, vagyis Kasztliba), így a blog is onnan íródott, de persze a név már maradt. Ahogy maradt 2013 júliusában is, amikor Párizsba, pontosabban egyik nyugati elővárosába, a csudaszép Saint-Germain-en-Laye-be költöztünk. Remélem, itt (ha esetleg nem is Szanzsiban, de legalább Île-de-France-ban) immáron megülünk a hátsónkon kényelmesen, mert HunMoiselle szereti itt...
  2. Ha lenne úgymond „fölös” 24.100 euróm, beiratkoznék a Le Cordon Blue szakácsképzésére, mely az egyik legnagyobb presztízsű a világon, hogy A-tól Z-ig elsajátítsam a francia gasztronómia csínját-bínját. Aztán meg nem lennék éttermi szakács… merthogy el nem tudom képzelni, hogy bírnám azt a fajta fizikai és lelki megterhelést (olvassátok el jEnci posztjait a témában), illetve hihetetlennek tetszik számomra, hogy hogyan lehet azt a fajta életmódot összeegyeztetni a „családi élettel” (újfent: minden elismerésem jEncié). Helyette mondjuk gasztrotúrákat vezetnék Párizsban, vagy ahogy már mások is más országokból előtte, írnék egy könyvet a Cordon Bleu-s élményekből, vagy tanítanék főzőiskolában, vagy lényegében csinálnék majdhogynem bármit, ami kapcsolódik az evéshez, persze (hangsúlyosan) a profi szakácskodást kivéve.
  3. Bár rajongok a szép, minőségi ruhákért, ha választanom kell, hogy inkább ruhabeszerező bevásárlásra indulok, vagy élelmiszert veszek, egyértelműen az élelmiszer-vásárlás mellett teszem le a voksom. Sőt, inkább lesem a hentesek, sajtosok, zöldségesek, delikáteszek kirakatait, mint a csilivili butikokéit. Imádom csorgatni a nyálam egy épicerie fine ablakára tapadva, illetve imádok átböngészni minden az utcára kitett étlapot, ami az utamba kerül. Ezek után gondolom nem meglepő, hogy ételt venni is imádok, megszállottan, afféle gyűjtögető módjára. Mert rosszul érzem magam, ha nincs itthon legalább háromféle száraztésztából egy-egy kilónyi, nincs feltöltve a mélyhűtő, nincs mindenből az avokádótól kezdve a petrezselymen át a zellerszárig. Ha nincs legalább ötféle fehér-, és vörös-, no meg néhány rosé bor, és bár havonta ha egyszer iszunk pezsgőt, abból is mindig muszáj, hogy legyen itthon legalább 3 üveg. Úgyhogy sokat is költök élelmiszerre, és rengeteget cipekedem (ennek megfelelően a hát- és karizmaim meglehetősen fejlettek).
  4. Kiskoromban lényegében mindenfajta tevékenységbe belekezdtem, amire volt lehetőség. Karatézni jártam, néptáncoltam, társastáncoltam, úsztam, kosaraztam, kéziztem, sőt, sakkszakkörre is beiratkoztam. A sakk aztán több mint 10 évig határozta meg a mindennapjaimat: hét közben edzettem, hétvégén és iskolai szünetben versenyeztem, nyári szünetben sakktáborokban voltam. Ezek többsége afféle bulinak is beillett tulajdonképp, jó volt a közösség, viszont a kaja (mert itt szigorúan kaja) maga volt a fertelem. Ha nem nagy nemzetközi versenyről volt szó (amiket szerencsére gyakran többé-kevésbé jobb hotelekben szerveztek), akkor az étkeztetést iskolai, illetve egyéb menzákon oldották meg, amikről gondolom nem kell beszélnem senkinek. Ilyenkor, ha nem volt ott olyan személy, aki kényszerített volna, nem jártam el enni.
  5. Ha éhes vagyok, és nem adnak ennem, méghozzá finomat, akkor hisztérikussá válok. És minél tovább nem eszem, annál inkább válogatós leszek, annál inkább szükségem van arra, hogy olyat kapjak, amire tényleg vágyom, és ami tényleg jól van elkészítve és nagyon finom. Viszont ha ekkor ez sokáig nem következik be, akkor egyszerűen elkezdek „nem enni”: általánosan elmegy az étvágyam addig, amíg a lehető legjobb körülmények között (nyugodtan, szép környezetben, nem sietve) nem ehetek valami istenit. Így lényegében volt néhány olyan év kamaszkoromban, mikor hét közben kvázi nem ettem. Ez folytatódott volna a pesti diákéveim alatt is, ha nem állok neki ott egyedül főzni tanulgatni, és magamnak ebédcsomagot pakolni. De hála a jó égnek elkezdtem, mert ez így azért mégiscsak egészségesebb ugye.
  6. Monsiuer-n kívül szerelmes vagyok még Julius Caesarba, és mostanság egy kicsit IV. Henrikbe is. A Caesar-mánia sok (vagy 10?) évvel ezelőtt kezdődött, mikor a kezembe akadt Colleen McCullough Róma-sorozata, ami után aztán módszeresen elolvastam róla minden könyvet, amit csak a Szabó Ervin Könyvtárból ki tudtam venni. Ami IV. Henriket illeti, mindig is az egyik kedvenc francia királyom volt, de mostani helyére akkor került, amikor nem olyan régen a Bátyámtól megkaptam Heinrich Mann róla szóló sorozatát. Imádom a történelmi regényeket egyébként is Gárdonyi Gézától Graves-en át Robert Merle-ig. És különösen rajongok az ókori Rómának azon korszakáért, amely a köztársaság hanyatlásának kezdetétől a császárság megszilárdulásáig tart. Ebből a korszakból a kezembe akadt jó néhány ponyva is, amiket olvasva rendszeresen hangosan szentségeltem, hogy mi a manóért ír történelmi regényt valaki úgy, hogy fogggalma sincs a valós eseményekről vagy történelmi összefüggésekről. A korszakot érintő filmekkel ugyanakkor elnézőbb vagyok, például az új Róma sorozatot is egész élvezettel néztem.
  7. (Sietve leszögezem, hogy rossz az, aki rosszra gondol…!) Meg vagyok róla győződve, hogy egy igazán jó fogás a hozzá illő alkohol nélkül rengeteget veszít az értékéből. Persze úgy is finom, persze, no de ha nincs mellé, ami még jobban kihozná az ízeit, az élmény bizony nem teljes. Ez nemrég vált abszolút meggyőződésemmé, mert január közepén tartottam egy ünnepek utáni néhány hetes detox-periódust, amikor is egyáltalán nem ittam alkoholt. És bizony a legszaftosabb bárány, a legfrissebb hal, hejj, a legistenibb fogások sem elégítették ki maximálisan a finom ízek utáni kényszeres vágyamat. Talán ez alól egyedül a húsmentes fogások képeztek kivételt. De ezért vega nem leszek!

No és akkor most jön az a rész, hogy kiket szeretnék felkérni a további játékra. Őket:

  1. Mam’zelle Pickwicket a La Revue Rose-tól,
  2. jEncit a Vajaskenyértől,
  3. Zitát a www.babykitchen.blog.hu szerzőjét,
  4. a Vidékek legbelül blog szerzőjét,
  5. a Csicseriborsó, bab, lencse blog szerzőjét,
  6. Sajtosbrokkolit a Kaja, pia, zongorától, és
  7. Fekete Bárányékat.

blogger_jatek_140217.bmp.jpg

Ilyen vagyok roppant elfoglalt állapotomban konyhai védőfelszerelésben.

 

 

2 komment

Címkék: magamról off topic blogger játék

A bejegyzés trackback címe:

http://budapest-bordeaux.blog.hu/api/trackback/id/tr85821053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Zenóbia 2014.02.21. 12:33:28

Nahát, nagyon köszönöm! Egy csomó nagyon érdekes újdonságot tudtam meg rólad, és az érdekesen kívül meglepőeket is, és nagyon örülök neki, hogy bővülhetett a képem Rólad! :)

HunMoiselle · http://budapest-bordeaux.blog.hu/ 2014.02.21. 14:52:30

@Zenóbia: Én köszöngetem szépen a meghívást!! :-)

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu