HTML

Budapest-Bordeaux

Az elmúlt néhány évben a főző/evőmániám fokozódásával párhuzamosan egyre közelebb kerültem a francia kultúrához, s ma már a két dolog kéz a kézben követel egyre nagyobb részt az életemből. Így nem volt kérdés, hogy a blogom is erre a pályára fog ráállni: nem (kizárólag) francia ételeket kívánok idefőzni, de nagyon igyekszem megragadni azt a fajta étel- és életimádatot, amiből időről időre van szerencsém feltöltekezni egy Bordeaux melletti napfényes faluban.

Fbook

Tovább is van...!

Címkék

áfonya (2) áfonyás palacsinta (1) áfonya dzsem (1) alain ducasse (1) alaprecept (1) alma (5) alma torta (1) al fresco (1) amerikai palacsinta (2) amuses-gueules (1) amuse bouche (1) ananász (1) angol konyha (4) angol mustár (2) Anna del Conte (1) aperitif (6) aprósüti (1) arab konyha (2) árpagyöngy (2) aszalt füge (1) aszalt gyümölcs (3) aszalt gyümölcsös csiga (1) aszalt szilva (1) avokádó (14) ázsiai (7) ázsiaias (3) ázsiai konyha (1) ázsia konyha (1) a legjobb rostélyos (1) bab (1) babcsíra (3) babérlevél (1) babragu (1) bacon (12) bagett (3) bagette (2) bagna cauda (1) Balaton szelet (1) balzsamecet (6) banán (7) bárány (4) bárányborda (2) báránycomb (2) bárányhús (1) barnavaj (1) basmati rizs (1) bayonne-i sonka (1) bazsalikom (28) bébikukorica (3) Belleville (1) belsőség (3) besamel (6) Bistrot du Dome (1) blini (1) blogger játék (1) Blondie (1) bor (2) Bordeaux (1) bordeaux (1) bordeaux-i borvidék (1) borhab (1) brassói (1) brie (1) brioche (2) brioche nanterre (1) briós (1) brokkoli (14) brownie (1) brugonyás kenyér (1) bruschetta (1) budapest (1) BUÉK (2) buffala mozzarella (1) buggyantott tojás (1) bulgur (5) burgonyasaláta (1) burgundi csiga (1) busa (1) cake (1) camembert (1) canellini bab (1) carbonara (1) cavolo nero (1) cayenne bors (1) Caz Hildebrand (1) cékla (2) céklalevél (1) Chateau Corbin (2) cheddar (8) cheesecake (1) chili (37) chilis pesztó (1) chilli (2) chlili (1) chorizo (9) cider (1) cider ecet (1) Címkék (5) citrom (25) CJ Jackson (1) clafoutis (1) cole slaw (1) confit (1) créme fraiche (1) creme fraiche (12) crépe (1) crottin (1) Crottin de Chavignol (1) csemegeuborka (1) csicseriborsó (4) csiperke (2) csiperke gomba (4) csípős chili szósz (1) csíra (1) csirke (3) csirkecomb (1) csirkemáj (8) csirkemájkrém (1) csirkemell (7) csőben sült (7) csoki (3) csokitorta (1) csokoládé (9) csokoládéfondant (1) cspben (1) cuisine bourgeoise (1) cukkini (19) curry (4) curry paszta (1) Cyril Lignac (1) dab (1) dahl (1) darált hús (1) darált marhahús (1) darált pulyka (2) David Lebovitz (1) denver steak (2) desszert (12) devilled food (2) dijoni mustár (11) dió (10) dióolaj (1) disznó (1) doris grant (1) durbincs (1) duxelles gomba (1) dzsem (1) ebéddoboz (5) ecet (1) ecetben eltett fokhagyma (1) édeskömény (3) édesköménymag (1) édesség (30) édes omlóstészta (1) egyszemélyes (1) egytál (22) élesztő (3) élesztőkivonat (1) életöröm (1) Elle á table (1) előétel (6) elzászi lepény (1) emulzió (1) endívia (4) eper (1) erdélyi szalonna (1) étterem (2) évértékelő (1) extra szűz olívaolaj (6) facebook (1) fahéj (2) falatkák (1) fasírt (2) faux filet (1) fehérbab (1) fehérbor (10) fehérborecet (1) fehér bab (1) fejérbor (1) feketebab (1) feketekagyló (2) feketekagyló fehérborban (1) feketeribizli (1) fekete bab (1) fekete hagymamag (1) fekete kenyér (1) fenyőmag (2) fésűkagyló (1) feta (12) flamiche (1) fodros kel (1) foie gras (1) fokhagyma (43) földimogyoró (2) fondant (2) fougasse (3) Franciaország (1) francia bor (1) francia kenyér (1) francia konyha (38) friss (1) friss sajt (1) frittata (2) füge (1) fusilli (2) fussili (2) füstölt (1) füstölt hal (1) füstölt hering (2) füstölt lazac (2) füstölt paprika (4) füstölt sajt (2) füstölt szalonna (6) fűszerkert (1) fűszerpaprika (1) futóbab (1) ganache (1) garam masala (1) garnéla (7) Gerbaud (1) gnocchi (2) golden szirup (2) gomba (26) gombaszósz (1) gombóc (1) göngyölt pulykamell (1) gorgonzola (1) görög (2) görög joghurt (4) Gourmand (1) gratin (2) gratin dauphinois (1) guacamole (2) guiness (1) gurnard (1) gyökérzöldségek (1) gyömbér (7) gyöngyhagyma (1) habart tojás (1) hagyma (6) hagymaleves (1) hajdina (1) halacska (35) halloumi (2) Halloween (1) halszósz (4) hamburger (1) hántolt árpa (2) harissa (2) harissza (1) háromszögsajt (1) hátszín (1) házi keksz (1) házi kenyér (1) házi majonéz (1) helyesírás (1) hollandi mártás (1) honvágy (1) honvágyételek (2) hors-doeuvres (1) hosszúhétvége (1) hosszúszárú brokkoli (5) hosszúszárú lila brokkoli (1) hot cross buns (1) How to Eat (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (2) hummusz (2) húsevő (50) húsleves (1) húsmentes (109) húspogácsa (1) húsvét (1) Húsvét (2) hüvelyes zöldborsó (1) hüvelyes zöldségkeverék (1) illatos gomba (1) indiai (5) involtini (1) ír (1) ízkombinációk (1) Jacob Kenedy (1) jalapeno (1) jamie oliver (1) jamon iberico (1) jamon serrano (1) japán konyha (1) joghurt (4) joghurtos padlizsán (1) juharszirup (1) julia child (2) Julia Child (11) julie powell (1) kacsamell (2) kacsazsír (2) kagyló (3) kailorniai (1) kakaópor (1) kakukkfű (12) kalács (1) kaliforniai paprika (8) kamraturbó (1) kandírozott citrushéj (2) kapor (11) káposzta (1) kapribogyó (11) karácsony (1) Karácsony (1) karaj (4) karalábé (2) karamellizált dió (1) kardhal (1) karfiol (7) kávé (1) kecskesajt (8) kefir (1) kéksajt (7) keksz (1) kel (1) kelbimbó (2) kelkáposzta (1) kenyér (6) kenyérsaláta (1) kenyérszalonna (1) kenyértészta (3) keresztezett húsvéti zsemlekonty (1) ketchup (1) kétesélyes (1) kigyóuborka (2) kínai ötfűszer (1) kínai tojásos tészta (1) kínai újév (2) kivi (1) koktélparadicsom (17) koktélrák (1) kókuszreszelék (3) kolbász (6) költözés (1) köménymag (1) komfortétel (1) komfort food (3) komment (1) konfitált csirkemáj (1) könyvajánló (1) konzerv tonhal (1) köret (2) koriander (16) körte (2) közel keleti (1) krémleves (4) krémsajt (5) krémsajtos brownie (1) kreol konyha (1) krumligombóc (1) krumpli (21) krumplipüré (8) krumplis kenyér (1) kruton (4) kukorica (7) kurkuma (1) kuszkusz (2) lakoma (3) laposhal (1) lasagne (3) Laura Calder (1) lazac (12) lecsó (2) lencse (6) lencse curry (1) lenmag (2) lentrecote (2) lepény (5) lepényhal (1) Les Cordeliers (1) Les Rita Mitsouko (2) leveles tészta (7) leves (29) Le Cordon Bleu (1) lilahagyma (6) lila articsóka (1) lime (5) linguine (3) linguini (4) lóbab (2) lustaság (1) Lyon (1) lyoni saláta (1) magamról (1) magyar (1) Magyarország (1) magyarország ízei (3) magyaros (2) magyar kontra francia (1) máj (2) majonéz (4) mák (2) makaróni (1) makréla (5) malac (4) malaccomb (1) maldon só (1) malfatti (1) manchego (1) mandarin (1) mandula (2) mandulaliszt (1) mangó (3) mangó pucolása (1) maradék hasznosítás (5) marhahús (2) marhasült (1) Marie Rose szósz (1) Marmite (1) marokkói ihletésű (1) márványsajt (1) mascarpone (1) Mastering the Art of French Cooking (8) mastering the art of french cooking (2) mazsola (1) mediterrán ízek (7) medvehagyma (1) medvesajt (1) meleg saláta (1) melengető fogás (1) menta (12) menü (14) metélőhagyma (1) mexikói (4) méz (11) minimum munka (1) moderálás (1) moelleux au chocolat (1) mogyoróvaj (1) molnárné módra (1) morgóhal (1) moules frites (1) moules marinieres (1) moussaka (1) mousse (1) mozzarella (13) muffin (10) mustár (3) naan kenyér (1) Nagycsütörtök (1) Nanashi (1) narancs (1) narancslekvár (1) nass (2) némi macera (13) nigella (10) Nigella (8) Nigellissima (2) nokedli (3) nyelvhal (1) nyers kolbász (1) oef en cocotte (1) off topic (3) ökörmáj (2) olajbogyó (6) olaszos (18) olívabogyó (8) olívaolaj (5) olívás csigák (1) omlett (2) oregánó (3) oregánó-pesztó (1) osztrogaszósz (1) otthonos ízek (2) padlizsán (13) pad thai (1) paella (2) paella rizs (1) pain dépi (1) pak choi (2) palacsinta (3) Pampas (1) pancetta (2) paneer (1) panna cotta (3) panzanella (1) paolo conte (1) paprika (3) paprikás krumpli (1) paradicsakonzerv (9) paradicsom (32) paradicsomleves (1) paradicsomszósz (4) parenyica (1) Párizs (2) pármai sonka (2) parmezán (19) passata (3) pastis (1) paszternák (3) patatas bravas (1) paté (1) Paul Hollywood (1) pekándió (1) péksütemény (11) penne (1) pepperoni (1) perigeux (1) périgord (1) pesztó (5) petit écolier (1) petrezselyem (24) pezsgő (1) piac (1) piknik (2) pirított burgonya (1) pirított krumpli (2) pirított rizs (1) pirított tészta (1) pirított tökmag (1) piros arany (1) pissaladiere (1) pisztácia (1) pita (2) pite (1) pizza (2) pizza margherita (1) pogácsa (1) polgári konyha (1) polip (1) póréhagyma (16) pörkölt sósmogyoró (1) portobello gomba (1) portói (1) portói szósz (1) poule-au-pot (1) prosciutto (1) Provence (2) provence (1) provence i fűszerkeverék (2) pulykamáj (1) pulykamell (4) punjabi konyha (1) puy lencse (3) quesadilla (1) quiche (1) quiche aux poireaux (1) rachel khoo (1) rágicsa (1) ragu (8) raguleves (1) rakottas (3) rakott krumpli (1) rakott padlizsán (1) rakott tészta (1) ramsay (6) rántotta (1) ratatouille (2) rebarbara (1) receptek (1) Régal (1) reggeli (24) retek (5) rétes (1) rétesháromszög (1) rétestészta (1) ricard (2) Rick Stein (2) ricotta (7) risi e bisi (1) River Cottage (1) rizibizi (1) rizi e bisi (1) rizotto (1) rizottó (6) rizs (17) rizsecet (1) rizstészta (2) rizstésztalap (1) rókagomba (1) római kömény (1) római saláta (2) roquefort (6) rozmaring (13) rózsavíz (1) rozskenyér (1) rozsliszt (1) rukkola (16) sáfrány (1) Saint-Émilion (1) Saint-Germain (2) Saint-Germain-en-Laye (2) Saint Germain (1) sajt (6) sajtkrém (2) sajtszósz (1) sajttorta (2) salade lyonnaise (1) saláta (5) salátaszív (1) sali (26) salotta (3) salsa (2) salsa verde (2) sárgarépa (21) sashal (1) serge gainsbourg (2) sertéscomb (1) sertéskaraj (1) sherry (2) shiitake (1) shiitake gomba (1) skandináv rozskenyér (1) sofrito (1) sole meuniére (1) sonka (3) sophie dudemaine (1) Sophie Grigson (1) sós aprósüti (1) sós muffin (1) sós nasi (2) sóvirág (1) spagetti (6) spanyol konyha (2) spárga (9) spenót (23) stahl (3) steak (2) Stéphane Reynaud (1) sült (1) sült csirke (2) sült hagyma (1) sült krumpli (1) sült paprika (3) sűrített paradicsom (1) sushi (1) sütemény (3) sütőben sült krumpli (1) sütőtök (4) syllabub (1) szalonna (18) szálzeller (2) szardella (7) szardínia (3) szárított paradicsom (10) szárított tengeri alga (1) szárnyas (1) szárzeller (6) szendvics (2) szent jakab kagyló (1) szerelemgyümölcs (1) szezámmag (1) szezámolaj (3) szezámpaszta (1) szicíliai (1) szilabub (1) színpompa (3) szivárványos pisztráng (1) szódakenyér (1) szójacsíra (1) szójaszósz (5) szolgálati közlemény (7) szósz (1) születésnap (4) szülinap (1) szusirizs (1) szűzpecsenye (1) tabasco (1) tabbouleh (2) tagliatelle (1) tahini (1) tamarind paszta (3) tapas (1) tárkony (6) tarte flambeé (1) tarte tatin (1) tavasz (2) tavaszi tekercs (1) teasütemény (1) tej (2) tejföl (12) tejszín (30) télies eledel (5) tenger (1) tengeri kütyü (13) tengeri sügér (1) tésztaétel (45) tésztasaláta (2) tésztasali (1) thai (1) thai bazsalikom (1) thai jellegű (1) The Chelsea Bun House (1) The Geometry of Pasta (1) The Great British Bake Off (1) tofu (1) tojás (23) tojásétel (3) tojásos nokedli (1) tojásos pirított rizs (1) tojássárgája (1) tojás tálkában (1) tőkehal (1) töltelék (1) töltött gomba (1) tonhal (3) top 10 (1) török (1) torta (3) tortiglioni (1) tortilla (4) tört burgonya (1) tostada (1) tourin (1) tuk tuk (2) túró (1) túró rudi (1) tyúk (1) tzatziki (1) uborka (3) udon (1) újhagyma (2) újkrumpli (9) újkumpli (1) ünnep (3) utazás (8) útravaló (1) üvegtészta (2) vache qui rit (1) vacsora 8 főre (1) vaj (10) vajbab (1) vajszósz (1) vakáció (1) Valentin-menü (1) Váncsa (2) vanília (1) vargánya (3) vasárnap (1) vegyeszöldség (1) vegyes saláta (1) velouté (2) vendégváró (35) vermut (9) viennoiserie (1) vietnámi konyha (1) vietnámi tavaszi tekercs (1) villámtempó (85) villásreggeli (2) vinaigrette (3) virsli (1) vörösbab (2) vörösbor (4) vörösborszósz (2) vöröshagyma (8) vöröskáposzta (1) vöröslencse (3) vöröspesztó (1) waldorf (1) William Black (1) wok (1) worcestershire szósz (1) worcester szósz (1) yann tiersen (1) zabpehely (9) zeller (1) zellerszál (2) zellerszár (1) zöld (3) zöldbab (11) zöldborsó (14) zöldborsóhajtás (1) zöldhagyma (4) zöld szósz (1) zsálya (2) zselatin (1) zsemle (2) zsemlemorzsa (1) zsír (1) Címkefelhő

Elérhetőség

Ha valaki hozzászólna, de nincs kedve emiatt regisztrálni: hunmoiselle@gmail.com

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Friss topikok

  • HunMoiselle: @jEnci: Ja, és köszi! :-) Én egyébként nagyon szeretem a csírákat chirashi tetején vagy kissé átf... (2015.02.05. 12:39) Újévi részegség és józanság
  • HunMoiselle: @Pizsamanadrág: Szia Pizsamanadrág, tetszik a neved! ;-) Vicces, hogy így 3 év után pont ugyanabb... (2015.01.28. 12:11) Anglesey-i csöves tojás
  • HunMoiselle: @jEnci: Remélhetőleg végre sikerül beállítanom/tartanom a tempót! :-) (2014.06.10. 12:58) A spárga új ruhája
  • HunMoiselle: @burekpix: Köszi! Kóstold meg, nagyon finom is! ;-) (2014.06.03. 15:49) Gyors tavaszi hideg-meleg
  • szsuzsanna: @HunMoiselle: -Sajnos nem emlékszünk a nevére.. -a -"sok kilométeres, sok emeletes száraztésztás ... (2014.03.30. 17:43) Sikeres hiánygazdálkodás

Ahol szintén megtalálhatsz

Legjobb receptes blogok

torkosborz.hu

Japán inspiráció

2014.05.28. 19:16 HunMoiselle

fustolt_lazacos_chirashi_1_140528.jpg
A múlt héten elzarándokoltam a helyi bioboltba, mert kifogytam a zöld lencséből. Meg mert gondoltam, a tavaszi nagytakarításba az is beletartozik, hogy beszerzek némi méregtelenítő teát … amit azóta is elszántan iszogatok, pedig olyan bűn rossz, hogy nem is tudom, hogyan írhatnám le az ízét, épp ezért Monsieur az első pohár után kerek perec megtagadta, hogy a továbbiakban velem tartson. No és konfitált gyömbért, amivel Provence-ban találkoztam, és rögtön bele is szerettem, mert egy kiadós vacsora után hihetetlen jót tesz az emésztésnek, cukorba van forgatva, így desszertnek is beillik, illetve kellemetesen csípős, aminek az a folyománya, hogy az ember miután elfogyasztotta úgy érzi, kiporszívózták a légútjait. Végül aztán, az ott töltött közel egy óra alatt, ehhez képest vettem még hajdinát, vörös camargue rizst, meg szupergyümölcs keveréket, tönkölybúza-bulgur-quinoa keveréket, friss csírakeveréket és vastagra szeletelt füstölt lazacot is.

A hántolatlan, szépségesen vörös camargue rizsnek már hónapokkal ezelőtt megszállottja lettem: nem csak a színe nyűgőz le minden egyes alkalommal, hanem a mély, diós íze és roppanós textúrája is. A gabonakeverékből ezerszínű tavaszi saláta készült a hétvégén, ami hála az égnek, M-nek is ízlett, pedig korábban kategorikusan elzárkózott a quinoától. Az aszalt gyümölcsök közül a góji bogyóval M szülinapi tortáját díszítettem (pénteken ünnepeltük csak, két és fél héttel a valós dátum után), egyébként pedig aperitif mellé csipegetünk belőle, ha épp úgy tartja a kedvünk. A csírák felét pedig újabb adag vietnámi tekercsben tüntettem el szombaton, de a maradék még mindig ott árválkodott a hűtőben a füstölt lazaccal egyetemben.

És ahogy tűnődtem, mit is kezdhetnék velük, akkor ugrott be, hogy még március elején ettem lazacos chirashit a rue Charlot-i Nananshiban*, mikor felzárkóztató, maratoni, „mi van veled” találkozót tartottunk egy régi barátnőmmel, és az a chirashi fölöttébb finom volt. Ha még nem kötöttetek vele ismeretséget, a chirashi a következőképp épül fel: egy öblös japán tálban van egy szép adag nem meleg, de még nem is teljesen kihűlt, cukros rizsecettel ízesített, ragacsos szusirizs, amire kerülhet némi bébisaláta levél, ilyen-olyan csírák, avokádó, a tetejére pedig a delikvens ízlésének megfelelő nyers hal vagy tengeri kütyü, amit még megszórhatnak pirított szezámmaggal vagy mondjuk algacsíkokkal.

Szóval úgy döntöttem, chirashi lesz … már ha lehet valamit annak nevezni, amit nem nyers hallal koronázunk, de nekem ugye egyrészt a füstölt lazacot fel kellett használnom, másrészt pedig még nem mertem magam rászánni arra, hogy nyers halas kísérletezgetésbe kezdjek itthon. Így késő délután felmarkoltam a szupermarketben egy zacskó szusirizst, meg egy csomag szárított norilapot, majd hazaérve hozzáláttam. Aztán fél úton úgy döntöttem, most nem játszom az algával, mert lusta vagyok, és különben is csak egy lapot nyesegethetnék a két adag tetejére (mikor a zacskóban 7 van, és 1 hét alatt fel kell használni az összeset, ha kibontottuk), így a nori a konyhaszekrényben várja megdicsőülését. De a többieket megettük.

Chirashi füstölt lazaccal **

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg szusirizs (szigorúan szusirizs, más fajtától nem kapjuk az elvárt ragacsos eredményt)
  • 4 evőkanál rizsecet
  • 2 teáskanál cukor
  • ½ + ½ teáskanál nagy szemű, szárított algával kevert tengeri só (természetesen annak híján a sima só is megteszi, csak arra figyeljetek, hogy ha nem nagy szemű, akkor majdnem csak feleannyit használjatok.
  • 2 kis maroknyi fekete retek-, édeskömény- és rukkolacsíra vegyesen (vagy amilyen apró csíra tetszik – a szójababcsírát mondjuk itt inkább hanyagoljátok)
  • egy nagyobb avokádó fele – vékonyan felszeletelve
  • 20 dkg, nem vékonyan szeletelt és nem túl sós (szinte már nyers ízű) füstölt lazac (ki kell tapasztalni, melyik márka milyen, de általában minél jobb minőségű, annál kevésbé sós, pláne, ha bio)
  • Kísérőnek esetleg: japán (édes) szójaszósz, wasabi, pácolt gyömbér

Az egyetlen, amivel itt munka van, az a rizs, cserébe viszont arra nagyon oda kell figyelni. Először egy edénybe mérem, majd lassan elkezdtem felengedni vízzel, és közben a kezemmel folyamatosan kavargatom-morzsolgatom, majd leöntöm róla vizet. Ezt hétszer ismétlem meg, mert valahol azt olvastam, hogy tradicionálisan ennyiszer kell, de egyébként az a cél, hogy addig mossuk, míg a víz már nem színeződik el fehérre, hanem átlátszó marad. Erre a lépésre azért van szükség, hogy megszabaduljunk a felesleges keményítőtől, és a rizs ne legyen egy pépes, kásaszerű massza. Ezután felöntöm dupla mennyiségű hideg vízzel, és békén hagyom legalább fél, de akár két óra hosszat is. (Okosok azt mondják, ettől finomabb lesz, én meg itt eminensként követem az általuk javalltakat, bár tudományos magyarázattal e témában még nem futottam össze.) Ezután nagy lángon felforralom, hozzáadom a fél teáskanálnyi tengeri sót, takaréklángra veszem, befedem, és 10-15 percig gyöngyöztetem, míg beszívja a vizet. Ekkor leveszem a tűzhelyről, a fedő alá beteszek egy nedves konyharuhát, majd hagyom, hogy langyosra hűljön. Mikor a rizs már langyos, egy másik edényben összemelengetem az ecetet, a cukrot és a másik fél teáskanálnyi sót, majd szépen a rizshez keverem.

Az ily módon késznek nyilvánított rizst elosztom két mélytányér között, és előkotrom a hűtőből a csírákat és a füstölt halat. Először az avokádót rendezem el a rizsen szépen körbe, majd a lazacot, és végezetül a tányér közepére halmozom az embriózöldségeket, majd mehetnek is a tányérok az asztalra, a szójaszósz, a gyömbér és a wasabi által kísérve. Nálunk mondjuk egyik sem hiányzott különösebben, csak én nyomtam be egy zacskó wasabit, mert ha lehetőségem van rá, hogy prüszköljek vacsora közben, akkor nem hagyom ki. Itthon legalábbis. Étteremben, elsőrangú nyers lazacot nem rontanék el vele…

Egyszerű, egészséges, finom és laktató vacsora - most azt mondom, jöhet bármikor!

fustolt_lazacos_chirashi_2_140528.jpg
Ez a Nanashi-féle, hirtelenjében, nagyon rossz fényviszonyok között fotózott változat.

*A Nanashi bento étteremként definiálja magát, de bento boxokon kívül vannak külön elő- és főételek is. Mi úgy keveredtünk oda, hogy a barátnőm japán kollégái ajánlották, ami ugyebár jelent valamit. Elég bobo hely egyébként, letisztult, nem magamutogató, minden bio (még a borok is), az árak barátiak (én ha jól emlékszem nagyjából 30 eurót fizettem shitake gombáért, a chirashiért, meg egy pohár száraz fehérért). Nem itt fogjátok elkölteni életetek legjobb vacsoráját, de az biztos, hogy ha betértek, elégedett gyomorral távoztok. Csak abban reménykedjetek, ha a Marais-beli étterembe mentek, hogy nem lesz ott a szőke hajú, vastagkeretes (überhipster) szemüveges felszolgálólány, mert ahányszor csak odajött az asztalhoz, legszívesebben mindketten behúztunk volna neki egyet, pedig alapvetően mindketten kedves-bájos úrilányok vagyunk. Ez a leányzó csak akkor bírt kedves lenni, mikor a számlát egyenlítettük ki.

** Ha valaki kommentben a füstölt lazac és a chirashi összekapcsolásán óhajtana akadékoskodni, ezúton kérem, hogy ne erre pazarolja el az energiáit, és kíméljen meg engem is attól, hogy magamban pusmogva melegebb égtájak felé irányítsam a figyelmét. Ugyanis tudom, leírtam…

Szólj hozzá!

Címkék: csíra sushi avokádó füstölt lazac rizsecet japán konyha ázsia konyha szusirizs Nanashi

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest-bordeaux.blog.hu/api/trackback/id/tr416224055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.