Amennyire áprilisban túlzásba vittem a cukkinifogyasztást, szégyenszemre olyannyira elhanyagoltam most nyáron, mikor pedig a szezonja lenne. Nem is tudom, valahogy mindig háttérbe szorult a szentem, de most eljutottam oda, hogy nincs kifogás, direkte rá kell mennem a cukkinis receptekre.
Ez az első testet öltött gondolat. Egyszerű, gyors, laktató – igazi komfortvacsi, ami pillanatok alatt megvan. Egy hátulütője, hogy ha valaki mirelit brokkolival és zöldborsóval egészíti ki, három edényt is kell mosogatni. De ha valaki velem ellentétben teljes egészében friss zöldségekből építkezik, az főzheti őket a tésztával egy füst alatt. Csak az időzítésre kell figyelni.
Penne sok zölddel
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- 35 dkg penne
- 40 dkg mirelit vagy egy kis fej brokkoli
- 20 dkg mirelit zöldborsó
- 15 dkg krémsajt
- 5 dkg parmezán
- egy citrom leve
- egy nagy maréknyi bazsalikom
- só és frissen őrült bors
- a tálaláshoz vörös Leicester sajt, vagy ahogy tetszik
A penne főzésével kezdek - 11 perc kell neki a tasakom szerint. Eztán felkockázom a cukkinit, majd felrakom főni a brokkolit és a zöldborsót. Amíg minden kényelmesen fődögél, megpirítom a cukkinikockákat, majd hozzáadom a krémsajtot, a citromlevet, a lereszelt parmezánt, két merőkanálnyit a tészta főzővizéből, ízesítem, és szépen összerotyogtatom. Eztán leszűröm a tésztát és a zöldségeket, és szépen belekeverem őket a szószba. Leveszem a tűzről, és belekeverem a csíkozott bazsalikát is. Tálalok, vörös sajttal díszítek.
Krémes és harsogóan friss - 4 embert jóllakat.