HTML

Budapest-Bordeaux

Az elmúlt néhány évben a főző/evőmániám fokozódásával párhuzamosan egyre közelebb kerültem a francia kultúrához, s ma már a két dolog kéz a kézben követel egyre nagyobb részt az életemből. Így nem volt kérdés, hogy a blogom is erre a pályára fog ráállni: nem (kizárólag) francia ételeket kívánok idefőzni, de nagyon igyekszem megragadni azt a fajta étel- és életimádatot, amiből időről időre van szerencsém feltöltekezni egy Bordeaux melletti napfényes faluban.

Tovább is van...!

Címkék

áfonya (2) áfonyás palacsinta (1) áfonya dzsem (1) alain ducasse (1) alaprecept (1) alma (5) alma torta (1) al fresco (1) amerikai palacsinta (2) amuses-gueules (1) amuse bouche (1) ananász (1) angol konyha (4) angol mustár (2) Anna del Conte (1) aperitif (6) aprósüti (1) arab konyha (2) árpagyöngy (2) aszalt füge (1) aszalt gyümölcs (3) aszalt gyümölcsös csiga (1) aszalt szilva (1) avokádó (14) ázsiai (7) ázsiaias (3) ázsiai konyha (1) ázsia konyha (1) a legjobb rostélyos (1) bab (1) babcsíra (3) babérlevél (1) babragu (1) bacon (12) bagett (3) bagette (2) bagna cauda (1) Balaton szelet (1) balzsamecet (6) banán (7) bárány (4) bárányborda (2) báránycomb (2) bárányhús (1) barnavaj (1) basmati rizs (1) bayonne-i sonka (1) bazsalikom (28) bébikukorica (3) Belleville (1) belsőség (3) besamel (6) Bistrot du Dome (1) blini (1) blogger játék (1) Blondie (1) bor (2) Bordeaux (1) bordeaux (1) bordeaux-i borvidék (1) borhab (1) brassói (1) brie (1) brioche (2) brioche nanterre (1) briós (1) brokkoli (14) brownie (1) brugonyás kenyér (1) bruschetta (1) budapest (1) BUÉK (2) buffala mozzarella (1) buggyantott tojás (1) bulgur (5) burgonyasaláta (1) burgundi csiga (1) busa (1) cake (1) camembert (1) canellini bab (1) carbonara (1) cavolo nero (1) cayenne bors (1) Caz Hildebrand (1) cékla (2) céklalevél (1) Chateau Corbin (2) cheddar (8) cheesecake (1) chili (37) chilis pesztó (1) chilli (2) chlili (1) chorizo (9) cider (1) cider ecet (1) Címkék (5) citrom (25) CJ Jackson (1) clafoutis (1) cole slaw (1) confit (1) créme fraiche (1) creme fraiche (12) crépe (1) crottin (1) Crottin de Chavignol (1) csemegeuborka (1) csicseriborsó (4) csiperke (2) csiperke gomba (4) csípős chili szósz (1) csíra (1) csirke (3) csirkecomb (1) csirkemáj (8) csirkemájkrém (1) csirkemell (7) csőben sült (7) csoki (3) csokitorta (1) csokoládé (9) csokoládéfondant (1) cspben (1) cuisine bourgeoise (1) cukkini (19) curry (4) curry paszta (1) Cyril Lignac (1) dab (1) dahl (1) darált hús (1) darált marhahús (1) darált pulyka (2) David Lebovitz (1) denver steak (2) desszert (12) devilled food (2) dijoni mustár (11) dió (10) dióolaj (1) disznó (1) doris grant (1) durbincs (1) duxelles gomba (1) dzsem (1) ebéddoboz (5) ecet (1) ecetben eltett fokhagyma (1) édeskömény (3) édesköménymag (1) édesség (30) édes omlóstészta (1) egyszemélyes (1) egytál (22) élesztő (3) élesztőkivonat (1) életöröm (1) Elle á table (1) előétel (6) elzászi lepény (1) emulzió (1) endívia (4) eper (1) erdélyi szalonna (1) étterem (2) évértékelő (1) extra szűz olívaolaj (6) facebook (1) fahéj (2) falatkák (1) fasírt (2) faux filet (1) fehérbab (1) fehérbor (10) fehérborecet (1) fehér bab (1) fejérbor (1) feketebab (1) feketekagyló (2) feketekagyló fehérborban (1) feketeribizli (1) fekete bab (1) fekete hagymamag (1) fekete kenyér (1) fenyőmag (2) fésűkagyló (1) feta (12) flamiche (1) fodros kel (1) foie gras (1) fokhagyma (43) földimogyoró (2) fondant (2) fougasse (3) Franciaország (1) francia bor (1) francia kenyér (1) francia konyha (38) friss (1) friss sajt (1) frittata (2) füge (1) fusilli (2) fussili (2) füstölt (1) füstölt hal (1) füstölt hering (2) füstölt lazac (2) füstölt paprika (4) füstölt sajt (2) füstölt szalonna (6) fűszerkert (1) fűszerpaprika (1) futóbab (1) ganache (1) garam masala (1) garnéla (7) Gerbaud (1) gnocchi (2) golden szirup (2) gomba (26) gombaszósz (1) gombóc (1) göngyölt pulykamell (1) gorgonzola (1) görög (2) görög joghurt (4) Gourmand (1) gratin (2) gratin dauphinois (1) guacamole (2) guiness (1) gurnard (1) gyökérzöldségek (1) gyömbér (7) gyöngyhagyma (1) habart tojás (1) hagyma (6) hagymaleves (1) hajdina (1) halacska (35) halloumi (2) Halloween (1) halszósz (4) hamburger (1) hántolt árpa (2) harissa (2) harissza (1) háromszögsajt (1) hátszín (1) házi keksz (1) házi kenyér (1) házi majonéz (1) helyesírás (1) hollandi mártás (1) honvágy (1) honvágyételek (2) hors-doeuvres (1) hosszúhétvége (1) hosszúszárú brokkoli (5) hosszúszárú lila brokkoli (1) hot cross buns (1) How to Eat (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (2) hummusz (2) húsevő (50) húsleves (1) húsmentes (109) húspogácsa (1) Húsvét (2) húsvét (1) hüvelyes zöldborsó (1) hüvelyes zöldségkeverék (1) illatos gomba (1) indiai (5) involtini (1) ír (1) ízkombinációk (1) Jacob Kenedy (1) jalapeno (1) jamie oliver (1) jamon iberico (1) jamon serrano (1) japán konyha (1) joghurt (4) joghurtos padlizsán (1) juharszirup (1) Julia Child (11) julia child (2) julie powell (1) kacsamell (2) kacsazsír (2) kagyló (3) kailorniai (1) kakaópor (1) kakukkfű (12) kalács (1) kaliforniai paprika (8) kamraturbó (1) kandírozott citrushéj (2) kapor (11) káposzta (1) kapribogyó (11) karácsony (1) Karácsony (1) karaj (4) karalábé (2) karamellizált dió (1) kardhal (1) karfiol (7) kávé (1) kecskesajt (8) kefir (1) kéksajt (7) keksz (1) kel (1) kelbimbó (2) kelkáposzta (1) kenyér (6) kenyérsaláta (1) kenyérszalonna (1) kenyértészta (3) keresztezett húsvéti zsemlekonty (1) ketchup (1) kétesélyes (1) kigyóuborka (2) kínai ötfűszer (1) kínai tojásos tészta (1) kínai újév (2) kivi (1) koktélparadicsom (17) koktélrák (1) kókuszreszelék (3) kolbász (6) költözés (1) köménymag (1) komfortétel (1) komfort food (3) komment (1) konfitált csirkemáj (1) könyvajánló (1) konzerv tonhal (1) köret (2) koriander (16) körte (2) közel keleti (1) krémleves (4) krémsajt (5) krémsajtos brownie (1) kreol konyha (1) krumligombóc (1) krumpli (21) krumplipüré (8) krumplis kenyér (1) kruton (4) kukorica (7) kurkuma (1) kuszkusz (2) lakoma (3) laposhal (1) lasagne (3) Laura Calder (1) lazac (12) lecsó (2) lencse (6) lencse curry (1) lenmag (2) lentrecote (2) lepény (5) lepényhal (1) Les Cordeliers (1) Les Rita Mitsouko (2) leveles tészta (7) leves (29) Le Cordon Bleu (1) lilahagyma (6) lila articsóka (1) lime (5) linguine (3) linguini (4) lóbab (2) lustaság (1) Lyon (1) lyoni saláta (1) magamról (1) magyar (1) Magyarország (1) magyarország ízei (3) magyaros (2) magyar kontra francia (1) máj (2) majonéz (4) mák (2) makaróni (1) makréla (5) malac (4) malaccomb (1) maldon só (1) malfatti (1) manchego (1) mandarin (1) mandula (2) mandulaliszt (1) mangó (3) mangó pucolása (1) maradék hasznosítás (5) marhahús (2) marhasült (1) Marie Rose szósz (1) Marmite (1) marokkói ihletésű (1) márványsajt (1) mascarpone (1) Mastering the Art of French Cooking (8) mastering the art of french cooking (2) mazsola (1) mediterrán ízek (7) medvehagyma (1) medvesajt (1) meleg saláta (1) melengető fogás (1) menta (12) menü (14) metélőhagyma (1) mexikói (4) méz (11) minimum munka (1) moderálás (1) moelleux au chocolat (1) mogyoróvaj (1) molnárné módra (1) morgóhal (1) moules frites (1) moules marinieres (1) moussaka (1) mousse (1) mozzarella (13) muffin (10) mustár (3) naan kenyér (1) Nagycsütörtök (1) Nanashi (1) narancs (1) narancslekvár (1) nass (2) némi macera (13) Nigella (8) nigella (10) Nigellissima (2) nokedli (3) nyelvhal (1) nyers kolbász (1) oef en cocotte (1) off topic (3) ökörmáj (2) olajbogyó (6) olaszos (18) olívabogyó (8) olívaolaj (5) olívás csigák (1) omlett (2) oregánó (3) oregánó-pesztó (1) osztrogaszósz (1) otthonos ízek (2) padlizsán (13) pad thai (1) paella (2) paella rizs (1) pain dépi (1) pak choi (2) palacsinta (3) Pampas (1) pancetta (2) paneer (1) panna cotta (3) panzanella (1) paolo conte (1) paprika (3) paprikás krumpli (1) paradicsakonzerv (9) paradicsom (32) paradicsomleves (1) paradicsomszósz (4) parenyica (1) Párizs (2) pármai sonka (2) parmezán (19) passata (3) pastis (1) paszternák (3) patatas bravas (1) paté (1) Paul Hollywood (1) pekándió (1) péksütemény (11) penne (1) pepperoni (1) perigeux (1) périgord (1) pesztó (5) petit écolier (1) petrezselyem (24) pezsgő (1) piac (1) piknik (2) pirított burgonya (1) pirított krumpli (2) pirított rizs (1) pirított tészta (1) pirított tökmag (1) piros arany (1) pissaladiere (1) pisztácia (1) pita (2) pite (1) pizza (2) pizza margherita (1) pogácsa (1) polgári konyha (1) polip (1) póréhagyma (16) pörkölt sósmogyoró (1) portobello gomba (1) portói (1) portói szósz (1) poule-au-pot (1) prosciutto (1) provence (1) Provence (2) provence i fűszerkeverék (2) pulykamáj (1) pulykamell (4) punjabi konyha (1) puy lencse (3) quesadilla (1) quiche (1) quiche aux poireaux (1) rachel khoo (1) rágicsa (1) ragu (8) raguleves (1) rakottas (3) rakott krumpli (1) rakott padlizsán (1) rakott tészta (1) ramsay (6) rántotta (1) ratatouille (2) rebarbara (1) receptek (1) Régal (1) reggeli (24) retek (5) rétes (1) rétesháromszög (1) rétestészta (1) ricard (2) Rick Stein (2) ricotta (7) risi e bisi (1) River Cottage (1) rizibizi (1) rizi e bisi (1) rizotto (1) rizottó (6) rizs (17) rizsecet (1) rizstészta (2) rizstésztalap (1) rókagomba (1) római kömény (1) római saláta (2) roquefort (6) rozmaring (13) rózsavíz (1) rozskenyér (1) rozsliszt (1) rukkola (16) sáfrány (1) Saint-Émilion (1) Saint-Germain (2) Saint-Germain-en-Laye (2) Saint Germain (1) sajt (6) sajtkrém (2) sajtszósz (1) sajttorta (2) salade lyonnaise (1) saláta (5) salátaszív (1) sali (26) salotta (3) salsa (2) salsa verde (2) sárgarépa (21) sashal (1) serge gainsbourg (2) sertéscomb (1) sertéskaraj (1) sherry (2) shiitake (1) shiitake gomba (1) skandináv rozskenyér (1) sofrito (1) sole meuniére (1) sonka (3) sophie dudemaine (1) Sophie Grigson (1) sós aprósüti (1) sós muffin (1) sós nasi (2) sóvirág (1) spagetti (6) spanyol konyha (2) spárga (9) spenót (23) stahl (3) steak (2) Stéphane Reynaud (1) sült (1) sült csirke (2) sült hagyma (1) sült krumpli (1) sült paprika (3) sűrített paradicsom (1) sushi (1) sütemény (3) sütőben sült krumpli (1) sütőtök (4) syllabub (1) szalonna (18) szálzeller (2) szardella (7) szardínia (3) szárított paradicsom (10) szárított tengeri alga (1) szárnyas (1) szárzeller (6) szendvics (2) szent jakab kagyló (1) szerelemgyümölcs (1) szezámmag (1) szezámolaj (3) szezámpaszta (1) szicíliai (1) szilabub (1) színpompa (3) szivárványos pisztráng (1) szódakenyér (1) szójacsíra (1) szójaszósz (5) szolgálati közlemény (7) szósz (1) születésnap (4) szülinap (1) szusirizs (1) szűzpecsenye (1) tabasco (1) tabbouleh (2) tagliatelle (1) tahini (1) tamarind paszta (3) tapas (1) tárkony (6) tarte flambeé (1) tarte tatin (1) tavasz (2) tavaszi tekercs (1) teasütemény (1) tej (2) tejföl (12) tejszín (30) télies eledel (5) tenger (1) tengeri kütyü (13) tengeri sügér (1) tésztaétel (45) tésztasaláta (2) tésztasali (1) thai (1) thai bazsalikom (1) thai jellegű (1) The Chelsea Bun House (1) The Geometry of Pasta (1) The Great British Bake Off (1) tofu (1) tojás (23) tojásétel (3) tojásos nokedli (1) tojásos pirított rizs (1) tojássárgája (1) tojás tálkában (1) tőkehal (1) töltelék (1) töltött gomba (1) tonhal (3) top 10 (1) török (1) torta (3) tortiglioni (1) tortilla (4) tört burgonya (1) tostada (1) tourin (1) tuk tuk (2) túró (1) túró rudi (1) tyúk (1) tzatziki (1) uborka (3) udon (1) újhagyma (2) újkrumpli (9) újkumpli (1) ünnep (3) utazás (8) útravaló (1) üvegtészta (2) vache qui rit (1) vacsora 8 főre (1) vaj (10) vajbab (1) vajszósz (1) vakáció (1) Valentin-menü (1) Váncsa (2) vanília (1) vargánya (3) vasárnap (1) vegyeszöldség (1) vegyes saláta (1) velouté (2) vendégváró (35) vermut (9) viennoiserie (1) vietnámi konyha (1) vietnámi tavaszi tekercs (1) villámtempó (85) villásreggeli (2) vinaigrette (3) virsli (1) vörösbab (2) vörösbor (4) vörösborszósz (2) vöröshagyma (8) vöröskáposzta (1) vöröslencse (3) vöröspesztó (1) waldorf (1) William Black (1) wok (1) worcestershire szósz (1) worcester szósz (1) yann tiersen (1) zabpehely (9) zeller (1) zellerszál (2) zellerszár (1) zöld (3) zöldbab (11) zöldborsó (14) zöldborsóhajtás (1) zöldhagyma (4) zöld szósz (1) zsálya (2) zselatin (1) zsemle (2) zsemlemorzsa (1) zsír (1) Címkefelhő

Elérhetőség

Ha valaki hozzászólna, de nincs kedve emiatt regisztrálni: hunmoiselle@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • HunMoiselle: @jEnci: Ja, és köszi! :-) Én egyébként nagyon szeretem a csírákat chirashi tetején vagy kissé átf... (2015.02.05. 12:39) Újévi részegség és józanság
  • HunMoiselle: @Pizsamanadrág: Szia Pizsamanadrág, tetszik a neved! ;-) Vicces, hogy így 3 év után pont ugyanabb... (2015.01.28. 12:11) Anglesey-i csöves tojás
  • HunMoiselle: @jEnci: Remélhetőleg végre sikerül beállítanom/tartanom a tempót! :-) (2014.06.10. 12:58) A spárga új ruhája
  • HunMoiselle: @burekpix: Köszi! Kóstold meg, nagyon finom is! ;-) (2014.06.03. 15:49) Gyors tavaszi hideg-meleg
  • szsuzsanna: @HunMoiselle: -Sajnos nem emlékszünk a nevére.. -a -"sok kilométeres, sok emeletes száraztésztás ... (2014.03.30. 17:43) Sikeres hiánygazdálkodás

Ahol szintén megtalálhatsz

Legjobb receptes blogok

torkosborz.hu

A nyár ígérete borús hétvégékre

2012.02.01. 14:47 HunMoiselle

 
Hihetetlen módon otthon az igencsak népes szakácskönyv-táramban Nigella mindössze egy könyvvel, a Nigella falatozójával képviseltette magát. Nem mintha nem vágytam volna többre, mi több kis csúsztatással az összesre nagyon-nagyon, csak valahogy mindig más könyvet kaptam helyette, illetve ha magamnak akartam Nigella-kötetet venni, hirtelen sosem találtam mást a könyvesboltban, mint a Hogyan legyünk háziistennők címűt: azt, amelyiket csak sütőbibliaként emlegetnek. No de én nem nagyon szeretek/szoktam süteményt sütni, pláne nem olyan cukormutatókkal, mint amik ott nagy számban képviseltetik magukat, hát helyette vagy mást vettem inkább, vagy meggyőztem magam a spórolás jellemnemesítő hatásáról.
 

A Falatozót egyébként hihetetlenül szerettem (ponosabban most is szeretem, csak sok ezer kilométernyi távolságból, mert a magyart nem hoztam magammal, az angolt meg még nem szereztem be). Nem is annyira főzni belőle - mert emlékeim szerint egy kezemen tudnám összesíteni a valós főzőcskézések számát -, hanem olvasni, forgatni, örvendezni a belőle áradó rajongásnak az étel, sőt mi több az élet iránt, illetve ihletet gyűjteni.

Aztán a napokban eszembe jutott egy recept belőle, miután feltankoltam egy jó adagnyi padlizsánt, tekintve, hogy fél áron adták, én meg nem bírtam megállni, hogy el ne csábuljak. Ez az étel az involtini volt, amiben a padlizsánokat hosszában vékony lapokra vágva grillezik, majd fetával és pisztáciával kevert bulgurral feltekerve, majd végül paradicsomszósszal beborítva összesütik. Jól hangzik, nem? Csak csinálja meg valaki más… Legalábbis anno én így gondoltam, mert elképzelhetetlennek hittem, hogy bevállaljak ennyi macerát egy kvázi szimpla, vega fogásért.

Aztán most valahogy meggondoltam magam. Nem jutott eszembe egyéb sokpadlizsános ötlet, mivel a moussakát, ami szintén nagyon hosszadalmas, már pár nappal korábban, az előző adagnyi elcsábulásból elkövettem. Úgyhogy következzék most Nigella puha és karakteres involtini receptje. Én csak a paradicsomszószon változtattam, mert sokalltam a 3 hámozott paradicsakonzervet, illetve Jamie nyomán én szeretek a paradicsomszószomhoz egy kevés balzsamecetet is adni, mert az valahogy jobban kihozza az ízeket.

Involtini Nigella nyomán


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 4 evőkanál olívaolaj

A paradicsomszószhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanálnyi szárított oregánó
  • 2 konzerv hámozott paradicsa
  • 2 teáskanálnyi cukor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • só és frissen őrölt bors

A töltelékhez:

  • 10 dkg bulgur, avagy búzatöret
  • 1 teáskanálnyi szárított oregánó
  • 50 g pisztácia
  • 20 dkg feta 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldhagyma
  • 2 teáskanálnyi kapribogyó 
  • 1 tojás
  • 1 csipet fahéj
  • kevés só

A tetejére:

  • 75 g feta
  • 1-2 löttyintésnyi olívaolaj
  • kevés szárított oregánó

Padlizsánok. Megmosom, megszárítom őket, levágom a két végüket, majd hosszában vékony lapokra vágom valamennyit. (Ez nekem úgy a legegyszerűbb, hogy függőlegesen magam elé állítom őket.) Egy padlizsánból nekem 6 szép szelet lett, plusz a két szélső vágat a héjával, de azok tekercselésre nem alkalmasak, csak arra, hogy sütés után hamarjában a szánkba pakoljuk őket. Az én serpenyőmben a 24+8 szeletet 5 adagban tudom megsütni, mindegyik adagot úgy egy kanálnyi olívaolajon, némi sóval-borssal, oldalanként durván 2 perc alatt. Akinek van grillserpenyője, jó neki, használja azt, ez esetben azonban ne a serpenyőt olajozza, hanem a padlizsánokat kenegesse meg vele vékonyan, hogy elkerülje a kifüstölődést. Ha a sütéssel megvagyunk, túl vagyunk az első lépésen, durván egy óra. Még 3 lépés van hátra.

Paradicsomszósz. Felaprítom, majd visszafogott tűzön kevés só kíséretében az olajon megpárolom a hagymát nagyjából 5 perc alatt. Az utolsó 1 percben hozzákeverem a nagyon finomra vágott fokhagymát is, és megszórom az oregánóval. Ezt követően ráöntöm a két konzervnyi paradicsát, majd mindkét kiürült fémdobozt harmadáig felöntöm frissen forralt vízzel, amit aztán óvatosan körbelötykölök bennük, hogy az összes visszamaradt paradicsát kinyerjem, és ezt is a serpenyőbe öntöm. A szószba keverem a cukrot és balzsamecetet, sózom, borsozom, nagy lángon összeforralom, majd takarékra veszem vissza a tűzerőt, lefedem a serpenyőt, és 20 perc alatt készre forralom a mártást.

Töltelék. Még mielőtt nekikezdenék a paradicsomszósznak, kevés só kíséretében (csak óvatosan, a töltelékben sok a feta, ami ugye önmagában elég sós) kimérem a bulgurt egy hőálló tálba, és felöntöm annyi frissen forralt vízzel, ami egy ujjnyira ellepi. Így lesz ideje magába szívni a folyadékot, míg megfő a paradicsomszósz – 20 perc kell neki. Amíg a szósz rotyog, és a búzatöret duzzad, apróra vágom a pisztáciát és a kapribogyót, nagyon finomra vágom a fokhagymát (aki zúzni akarja, zúzza nyugodtan), és vékonyan felkarikázom a zöldhagymát. Az elkészült bulgurról egy szűrő segítségével leöntöm a felesleges vizet, és kézzel is kicsit megnyomkodom, hogy minden felesleges folyadék távozzon. Egy nagyobb tálban hozzákeverem a pisztácia 3 /4-ét, a kaprit, az oregánót, a fokhagymát, illetve a zöldhagymát, és hozzámorzsolom a fetát, majd a csipetnyi fahéjjal felverem a tojást, azt is a tálba öntöm, végül alaposan elkeverem. Jöhet a tekercselés.

Összeállítás. Előmelegítem a sütőt 190 fokra (gázon 5-ös fokozat), és vékonyan kikenek egy tepsire hajazó jénait olívaolajjal. Magam elé veszek egy darab padlizsánt úgy, hogy a vastagabb vége essen hozzám közelebb. Ráhelyezek - természetesen a vastagabb végére - egy kicsi maréknyit a töltelékből, majd szépen feltekerem. Ugyanígy járok el valamennyi szeletkével, majd szépen sorba rendezem őket a jénaiban. Rájuk öntöm a paradicsomszószt, elmorzsolom rajtuk a maradék 75 g fetát, rájuk szórom a félretett pisztáciát, majd az egészet megszórom még egy kevés oregánóval, és óvatosan megöntözöm egy kevés olívaolajjal. Megkönnyebbültem tolom be a sütőbe 30 percre…

Mikor megsült, érdemes 15 percet pihentetni, mert úgy az igazi, ha már nem őrült forrón tálaljuk.

A padlizsán és az intenzív paradicsaíz igazi nyáridézőként hat a télen beborult kedélyre, amit a feta sósan szúrós íze tovább borzol, és a pisztácia finom ropogóssága végig ébren tart. Mennyei. Hogy megérte-e a hosszú macera? Igen, megérte. De egyhamar nem vágok neki újra, az is biztos. Sütési idővel együtt minimumban 2 és fél, 3 óra…

És végül vizuális segítség gyanánt (a releváns rész a 6. percben kezdődik):

 

Szólj hozzá!

Címkék: pisztácia paradicsom padlizsán bulgur húsmentes feta olaszos nigella csőben sült némi macera involtini

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest-bordeaux.blog.hu/api/trackback/id/tr754043977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása