Jack, a vaskos, tömör gyönyör. Maximálisan kielégítő, mégis még többet akarok. Mindig, mindig többet. Pedig jön a lelkiismeret-furdalás, hiszen én ilyet nem szoktam. Én mindig tartom magam. Nem dőlök be a könnyű csábításnak. Szemezve flörtölök, de azon a ponton mindig megállok. Kivéve Jack-kel. Pedig Jack bűnösebb az átlagos csábításnál. Jack férfiasan leterít, Jack függővé tesz.
Aranyozott FlapJack
Hozzávalók:
- 250g vaj, kockákra vágva
- 175g nádcukor
- 175g golden szirup (nádcukor szirup - otthon szerintem az online The British Store-ból lehet legegyszerűbben beszerezni)
- 425g zabpehely
- 50g dió apró darabokra vágva, de nem darálva
- 1 narancs reszelt héja
- 3 evőkanál narancslekvár
Az elkészítés bűnösen egyszerű. Előmelegítem a sütőt 180 fokra (4-es fokozat gázon), és alaposan kikenek vajjal egy kisméretű, nem túl magas tepsit. Egy nagy lábosban összeolvasztom a vajat, a golden szirupot és a cukrot, majd leveszem a tűzről, és erőteljesen belekeverem a zabpelyhet, a diót és a narancshéjat, és így egy viszonylag puha állagú masszát kapok. (Ezen a ponton még ellenállok, és nem nyalok bele.) Beleügyeskedem, majd eloszlatom a sütőformában. 30 percig sütöm, elvileg ennyi idő alatt a teteje szép aranybarnás lesz, de Jack lényegében még lágy marad.
Miután kiveszem a sütőből, a tetejét a majdani szeletelésnek megfelelően beirdalom. (Én sok kicsi, úgy 3x3 centis kockára szeretem vágni, mivel tényleg nagyon tömény.) Egy kis lábosban összeolvasztom a narancslekvárt egy evőkanálnyi vízzel, majd ezzel a sziruppal alaposan meglocsolgatom Jacket. Most jön a türelemjáték: szeletelés és fogyasztás előtt meg kell várni, míg teljesen kihűl, különben darabokra törik.
Jack mennyei reggelire, Jack mennyei tízóraira, és ebéd utáni desszertnek, és Jack mennyei uzsonnára is, Jack mennyei vacsora után. Nekem, Monsieurnek, a szomszéd srácnak, a landladynknek – Jack mindenkit elcsábít.