HTML

Budapest-Bordeaux

Az elmúlt néhány évben a főző/evőmániám fokozódásával párhuzamosan egyre közelebb kerültem a francia kultúrához, s ma már a két dolog kéz a kézben követel egyre nagyobb részt az életemből. Így nem volt kérdés, hogy a blogom is erre a pályára fog ráállni: nem (kizárólag) francia ételeket kívánok idefőzni, de nagyon igyekszem megragadni azt a fajta étel- és életimádatot, amiből időről időre van szerencsém feltöltekezni egy Bordeaux melletti napfényes faluban.

Tovább is van...!

Címkék

áfonya (2) áfonyás palacsinta (1) áfonya dzsem (1) alain ducasse (1) alaprecept (1) alma (5) alma torta (1) al fresco (1) amerikai palacsinta (2) amuses-gueules (1) amuse bouche (1) ananász (1) angol konyha (4) angol mustár (2) Anna del Conte (1) aperitif (6) aprósüti (1) arab konyha (2) árpagyöngy (2) aszalt füge (1) aszalt gyümölcs (3) aszalt gyümölcsös csiga (1) aszalt szilva (1) avokádó (14) ázsiai (7) ázsiaias (3) ázsiai konyha (1) ázsia konyha (1) a legjobb rostélyos (1) bab (1) babcsíra (3) babérlevél (1) babragu (1) bacon (12) bagett (3) bagette (2) bagna cauda (1) Balaton szelet (1) balzsamecet (6) banán (7) bárány (4) bárányborda (2) báránycomb (2) bárányhús (1) barnavaj (1) basmati rizs (1) bayonne-i sonka (1) bazsalikom (28) bébikukorica (3) Belleville (1) belsőség (3) besamel (6) Bistrot du Dome (1) blini (1) blogger játék (1) Blondie (1) bor (2) bordeaux (1) Bordeaux (1) bordeaux-i borvidék (1) borhab (1) brassói (1) brie (1) brioche (2) brioche nanterre (1) briós (1) brokkoli (14) brownie (1) brugonyás kenyér (1) bruschetta (1) budapest (1) BUÉK (2) buffala mozzarella (1) buggyantott tojás (1) bulgur (5) burgonyasaláta (1) burgundi csiga (1) busa (1) cake (1) camembert (1) canellini bab (1) carbonara (1) cavolo nero (1) cayenne bors (1) Caz Hildebrand (1) cékla (2) céklalevél (1) Chateau Corbin (2) cheddar (8) cheesecake (1) chili (37) chilis pesztó (1) chilli (2) chlili (1) chorizo (9) cider (1) cider ecet (1) Címkék (5) citrom (25) CJ Jackson (1) clafoutis (1) cole slaw (1) confit (1) créme fraiche (1) creme fraiche (12) crépe (1) crottin (1) Crottin de Chavignol (1) csemegeuborka (1) csicseriborsó (4) csiperke (2) csiperke gomba (4) csípős chili szósz (1) csíra (1) csirke (3) csirkecomb (1) csirkemáj (8) csirkemájkrém (1) csirkemell (7) csőben sült (7) csoki (3) csokitorta (1) csokoládé (9) csokoládéfondant (1) cspben (1) cuisine bourgeoise (1) cukkini (19) curry (4) curry paszta (1) Cyril Lignac (1) dab (1) dahl (1) darált hús (1) darált marhahús (1) darált pulyka (2) David Lebovitz (1) denver steak (2) desszert (12) devilled food (2) dijoni mustár (11) dió (10) dióolaj (1) disznó (1) doris grant (1) durbincs (1) duxelles gomba (1) dzsem (1) ebéddoboz (5) ecet (1) ecetben eltett fokhagyma (1) édeskömény (3) édesköménymag (1) édesség (30) édes omlóstészta (1) egyszemélyes (1) egytál (22) élesztő (3) élesztőkivonat (1) életöröm (1) Elle á table (1) előétel (6) elzászi lepény (1) emulzió (1) endívia (4) eper (1) erdélyi szalonna (1) étterem (2) évértékelő (1) extra szűz olívaolaj (6) facebook (1) fahéj (2) falatkák (1) fasírt (2) faux filet (1) fehérbab (1) fehérbor (10) fehérborecet (1) fehér bab (1) fejérbor (1) feketebab (1) feketekagyló (2) feketekagyló fehérborban (1) feketeribizli (1) fekete bab (1) fekete hagymamag (1) fekete kenyér (1) fenyőmag (2) fésűkagyló (1) feta (12) flamiche (1) fodros kel (1) foie gras (1) fokhagyma (43) földimogyoró (2) fondant (2) fougasse (3) Franciaország (1) francia bor (1) francia kenyér (1) francia konyha (38) friss (1) friss sajt (1) frittata (2) füge (1) fusilli (2) fussili (2) füstölt (1) füstölt hal (1) füstölt hering (2) füstölt lazac (2) füstölt paprika (4) füstölt sajt (2) füstölt szalonna (6) fűszerkert (1) fűszerpaprika (1) futóbab (1) ganache (1) garam masala (1) garnéla (7) Gerbaud (1) gnocchi (2) golden szirup (2) gomba (26) gombaszósz (1) gombóc (1) göngyölt pulykamell (1) gorgonzola (1) görög (2) görög joghurt (4) Gourmand (1) gratin (2) gratin dauphinois (1) guacamole (2) guiness (1) gurnard (1) gyökérzöldségek (1) gyömbér (7) gyöngyhagyma (1) habart tojás (1) hagyma (6) hagymaleves (1) hajdina (1) halacska (35) halloumi (2) Halloween (1) halszósz (4) hamburger (1) hántolt árpa (2) harissa (2) harissza (1) háromszögsajt (1) hátszín (1) házi keksz (1) házi kenyér (1) házi majonéz (1) helyesírás (1) hollandi mártás (1) honvágy (1) honvágyételek (2) hors-doeuvres (1) hosszúhétvége (1) hosszúszárú brokkoli (5) hosszúszárú lila brokkoli (1) hot cross buns (1) How to Eat (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (2) hummusz (2) húsevő (50) húsleves (1) húsmentes (109) húspogácsa (1) húsvét (1) Húsvét (2) hüvelyes zöldborsó (1) hüvelyes zöldségkeverék (1) illatos gomba (1) indiai (5) involtini (1) ír (1) ízkombinációk (1) Jacob Kenedy (1) jalapeno (1) jamie oliver (1) jamon iberico (1) jamon serrano (1) japán konyha (1) joghurt (4) joghurtos padlizsán (1) juharszirup (1) Julia Child (11) julia child (2) julie powell (1) kacsamell (2) kacsazsír (2) kagyló (3) kailorniai (1) kakaópor (1) kakukkfű (12) kalács (1) kaliforniai paprika (8) kamraturbó (1) kandírozott citrushéj (2) kapor (11) káposzta (1) kapribogyó (11) karácsony (1) Karácsony (1) karaj (4) karalábé (2) karamellizált dió (1) kardhal (1) karfiol (7) kávé (1) kecskesajt (8) kefir (1) kéksajt (7) keksz (1) kel (1) kelbimbó (2) kelkáposzta (1) kenyér (6) kenyérsaláta (1) kenyérszalonna (1) kenyértészta (3) keresztezett húsvéti zsemlekonty (1) ketchup (1) kétesélyes (1) kigyóuborka (2) kínai ötfűszer (1) kínai tojásos tészta (1) kínai újév (2) kivi (1) koktélparadicsom (17) koktélrák (1) kókuszreszelék (3) kolbász (6) költözés (1) köménymag (1) komfortétel (1) komfort food (3) komment (1) konfitált csirkemáj (1) könyvajánló (1) konzerv tonhal (1) köret (2) koriander (16) körte (2) közel keleti (1) krémleves (4) krémsajt (5) krémsajtos brownie (1) kreol konyha (1) krumligombóc (1) krumpli (21) krumplipüré (8) krumplis kenyér (1) kruton (4) kukorica (7) kurkuma (1) kuszkusz (2) lakoma (3) laposhal (1) lasagne (3) Laura Calder (1) lazac (12) lecsó (2) lencse (6) lencse curry (1) lenmag (2) lentrecote (2) lepény (5) lepényhal (1) Les Cordeliers (1) Les Rita Mitsouko (2) leveles tészta (7) leves (29) Le Cordon Bleu (1) lilahagyma (6) lila articsóka (1) lime (5) linguine (3) linguini (4) lóbab (2) lustaság (1) Lyon (1) lyoni saláta (1) magamról (1) magyar (1) Magyarország (1) magyarország ízei (3) magyaros (2) magyar kontra francia (1) máj (2) majonéz (4) mák (2) makaróni (1) makréla (5) malac (4) malaccomb (1) maldon só (1) malfatti (1) manchego (1) mandarin (1) mandula (2) mandulaliszt (1) mangó (3) mangó pucolása (1) maradék hasznosítás (5) marhahús (2) marhasült (1) Marie Rose szósz (1) Marmite (1) marokkói ihletésű (1) márványsajt (1) mascarpone (1) mastering the art of french cooking (2) Mastering the Art of French Cooking (8) mazsola (1) mediterrán ízek (7) medvehagyma (1) medvesajt (1) meleg saláta (1) melengető fogás (1) menta (12) menü (14) metélőhagyma (1) mexikói (4) méz (11) minimum munka (1) moderálás (1) moelleux au chocolat (1) mogyoróvaj (1) molnárné módra (1) morgóhal (1) moules frites (1) moules marinieres (1) moussaka (1) mousse (1) mozzarella (13) muffin (10) mustár (3) naan kenyér (1) Nagycsütörtök (1) Nanashi (1) narancs (1) narancslekvár (1) nass (2) némi macera (13) nigella (10) Nigella (8) Nigellissima (2) nokedli (3) nyelvhal (1) nyers kolbász (1) oef en cocotte (1) off topic (3) ökörmáj (2) olajbogyó (6) olaszos (18) olívabogyó (8) olívaolaj (5) olívás csigák (1) omlett (2) oregánó (3) oregánó-pesztó (1) osztrogaszósz (1) otthonos ízek (2) padlizsán (13) pad thai (1) paella (2) paella rizs (1) pain dépi (1) pak choi (2) palacsinta (3) Pampas (1) pancetta (2) paneer (1) panna cotta (3) panzanella (1) paolo conte (1) paprika (3) paprikás krumpli (1) paradicsakonzerv (9) paradicsom (32) paradicsomleves (1) paradicsomszósz (4) parenyica (1) Párizs (2) pármai sonka (2) parmezán (19) passata (3) pastis (1) paszternák (3) patatas bravas (1) paté (1) Paul Hollywood (1) pekándió (1) péksütemény (11) penne (1) pepperoni (1) perigeux (1) périgord (1) pesztó (5) petit écolier (1) petrezselyem (24) pezsgő (1) piac (1) piknik (2) pirított burgonya (1) pirított krumpli (2) pirított rizs (1) pirított tészta (1) pirított tökmag (1) piros arany (1) pissaladiere (1) pisztácia (1) pita (2) pite (1) pizza (2) pizza margherita (1) pogácsa (1) polgári konyha (1) polip (1) póréhagyma (16) pörkölt sósmogyoró (1) portobello gomba (1) portói (1) portói szósz (1) poule-au-pot (1) prosciutto (1) Provence (2) provence (1) provence i fűszerkeverék (2) pulykamáj (1) pulykamell (4) punjabi konyha (1) puy lencse (3) quesadilla (1) quiche (1) quiche aux poireaux (1) rachel khoo (1) rágicsa (1) ragu (8) raguleves (1) rakottas (3) rakott krumpli (1) rakott padlizsán (1) rakott tészta (1) ramsay (6) rántotta (1) ratatouille (2) rebarbara (1) receptek (1) Régal (1) reggeli (24) retek (5) rétes (1) rétesháromszög (1) rétestészta (1) ricard (2) Rick Stein (2) ricotta (7) risi e bisi (1) River Cottage (1) rizibizi (1) rizi e bisi (1) rizottó (6) rizotto (1) rizs (17) rizsecet (1) rizstészta (2) rizstésztalap (1) rókagomba (1) római kömény (1) római saláta (2) roquefort (6) rozmaring (13) rózsavíz (1) rozskenyér (1) rozsliszt (1) rukkola (16) sáfrány (1) Saint-Émilion (1) Saint-Germain (2) Saint-Germain-en-Laye (2) Saint Germain (1) sajt (6) sajtkrém (2) sajtszósz (1) sajttorta (2) salade lyonnaise (1) saláta (5) salátaszív (1) sali (26) salotta (3) salsa (2) salsa verde (2) sárgarépa (21) sashal (1) serge gainsbourg (2) sertéscomb (1) sertéskaraj (1) sherry (2) shiitake (1) shiitake gomba (1) skandináv rozskenyér (1) sofrito (1) sole meuniére (1) sonka (3) sophie dudemaine (1) Sophie Grigson (1) sós aprósüti (1) sós muffin (1) sós nasi (2) sóvirág (1) spagetti (6) spanyol konyha (2) spárga (9) spenót (23) stahl (3) steak (2) Stéphane Reynaud (1) sült (1) sült csirke (2) sült hagyma (1) sült krumpli (1) sült paprika (3) sűrített paradicsom (1) sushi (1) sütemény (3) sütőben sült krumpli (1) sütőtök (4) syllabub (1) szalonna (18) szálzeller (2) szardella (7) szardínia (3) szárított paradicsom (10) szárított tengeri alga (1) szárnyas (1) szárzeller (6) szendvics (2) szent jakab kagyló (1) szerelemgyümölcs (1) szezámmag (1) szezámolaj (3) szezámpaszta (1) szicíliai (1) szilabub (1) színpompa (3) szivárványos pisztráng (1) szódakenyér (1) szójacsíra (1) szójaszósz (5) szolgálati közlemény (7) szósz (1) születésnap (4) szülinap (1) szusirizs (1) szűzpecsenye (1) tabasco (1) tabbouleh (2) tagliatelle (1) tahini (1) tamarind paszta (3) tapas (1) tárkony (6) tarte flambeé (1) tarte tatin (1) tavasz (2) tavaszi tekercs (1) teasütemény (1) tej (2) tejföl (12) tejszín (30) télies eledel (5) tenger (1) tengeri kütyü (13) tengeri sügér (1) tésztaétel (45) tésztasaláta (2) tésztasali (1) thai (1) thai bazsalikom (1) thai jellegű (1) The Chelsea Bun House (1) The Geometry of Pasta (1) The Great British Bake Off (1) tofu (1) tojás (23) tojásétel (3) tojásos nokedli (1) tojásos pirított rizs (1) tojássárgája (1) tojás tálkában (1) tőkehal (1) töltelék (1) töltött gomba (1) tonhal (3) top 10 (1) török (1) torta (3) tortiglioni (1) tortilla (4) tört burgonya (1) tostada (1) tourin (1) tuk tuk (2) túró (1) túró rudi (1) tyúk (1) tzatziki (1) uborka (3) udon (1) újhagyma (2) újkrumpli (9) újkumpli (1) ünnep (3) utazás (8) útravaló (1) üvegtészta (2) vache qui rit (1) vacsora 8 főre (1) vaj (10) vajbab (1) vajszósz (1) vakáció (1) Valentin-menü (1) Váncsa (2) vanília (1) vargánya (3) vasárnap (1) vegyeszöldség (1) vegyes saláta (1) velouté (2) vendégváró (35) vermut (9) viennoiserie (1) vietnámi konyha (1) vietnámi tavaszi tekercs (1) villámtempó (85) villásreggeli (2) vinaigrette (3) virsli (1) vörösbab (2) vörösbor (4) vörösborszósz (2) vöröshagyma (8) vöröskáposzta (1) vöröslencse (3) vöröspesztó (1) waldorf (1) William Black (1) wok (1) worcestershire szósz (1) worcester szósz (1) yann tiersen (1) zabpehely (9) zeller (1) zellerszál (2) zellerszár (1) zöld (3) zöldbab (11) zöldborsó (14) zöldborsóhajtás (1) zöldhagyma (4) zöld szósz (1) zsálya (2) zselatin (1) zsemle (2) zsemlemorzsa (1) zsír (1) Címkefelhő

Elérhetőség

Ha valaki hozzászólna, de nincs kedve emiatt regisztrálni: hunmoiselle@gmail.com

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • HunMoiselle: @jEnci: Ja, és köszi! :-) Én egyébként nagyon szeretem a csírákat chirashi tetején vagy kissé átf... (2015.02.05. 12:39) Újévi részegség és józanság
  • HunMoiselle: @Pizsamanadrág: Szia Pizsamanadrág, tetszik a neved! ;-) Vicces, hogy így 3 év után pont ugyanabb... (2015.01.28. 12:11) Anglesey-i csöves tojás
  • HunMoiselle: @jEnci: Remélhetőleg végre sikerül beállítanom/tartanom a tempót! :-) (2014.06.10. 12:58) A spárga új ruhája
  • HunMoiselle: @burekpix: Köszi! Kóstold meg, nagyon finom is! ;-) (2014.06.03. 15:49) Gyors tavaszi hideg-meleg
  • szsuzsanna: @HunMoiselle: -Sajnos nem emlékszünk a nevére.. -a -"sok kilométeres, sok emeletes száraztésztás ... (2014.03.30. 17:43) Sikeres hiánygazdálkodás

Ahol szintén megtalálhatsz

Legjobb receptes blogok

torkosborz.hu

Piték mindig, mindenfelé!

2014.02.11. 17:27 HunMoiselle

quiche_aux_poireaux_1_140207.jpg
Néhány - sok „korszakkal” ezelőtti - (mellesleg nem sikertelen) próbálkozást követően lényegében felhagytam az omlós tésztás lepények készítésével, mert túl macerásnak ítéltettek, és így sokáig nem is gondoltam rájuk, mert az emberi természet már csak ilyen. Aztán, mint annyi másban, a Franciaországba költözés ebben is változást hozott. Mert itt akármerre nézek a pékségben, a boltban, a piacon, vagy akár az utcán sétálgatva, kirakatokat nézegetve, quiche-eket és tarte-okat látok. Pláne, hogy ha kilépek a házból, és 10 métert megyek a metró felé, rögtön egy édes pitékre szakosodott bolt előtt találom magam, aminek az ablaküvegére tapadva bizonyára leragadok néhány percre, pláne, ha akkora mázlim van, hogy a látványkonyhában épp akkor gyártják az újabb adag szépségeket. Kis, négyszögletes, egyszemélyes tarte-okat készítenek, például csokoládésat, karamelleset, sós karamelleset (ez az abszolút kedvencem!), citromosat, meg még vagy további tizenötfélét - felsorolni is sok lenne! És ők persze eszembe idézték azoknak a csodálatos, durván csokoládés lepénytortáknak a képeit, amikbe gyakran belefutottam különböző gasztomagazinokban, úgyhogy rövid úton be is szereztem egy a sütésükre alkalmas formát. Aztán a sors úgy hozta, hogy nem olyat készítettem benne először - merthogy a megfelelő alkalomra vártam -, hanem quiche-t. Méghozzá az alábbi póréhagymásat, amibe első harapásra beleszerettünk. Olyannyira, hogy ugyan elvileg ez egy hatadagos pite, de már vacsorára annyi elfogyott, hogy mindössze egy aprócska szelet maradt másnapra, amit én nagylelkűen Monsieur-re hagyományoztam, mert egyértelműen aranyból van a szívem. Azóta egyébként minimum hatszor sütöttem meg, és a lelkesedésünk egy csöppet sem lankadt. Sőt, ez a változat lazán lenyomta az azóta egyébként szintén tálalt, szalonnás quiche lorraine-t is.

Ami az elkészítését illeti, most már azt mondom, csöppet sem macerás: körülbelül 3 percet vesz igénybe robotgéppel a tészta összeállítása, majd félóra hűtés után ismét 5 percet a kinyújtása. És amíg a tészta pihen, simán elkészül a töltelék is. Jó, időben hosszú a folyamat - kicsit több mint egy órát tesz ki – de a munka csöppet sem megerőltető. És mikor kikerül a forró quiche a sütőből, az maga a gyönyör!

Belga póréhagymás lepény ( Flamiche)

quiche_aux_poireaux_2_140207.jpg
Hozzávalók a tésztához:

  • 150 g liszt
  • ½ teáskanál só
  • 1 nagy csipet cukor
  • 120 g hideg vaj - felkockázva
  • 3 - 4,5 evőkanál nagyon hideg víz

A lisztet, a sót és a cukrot a késes robotgép keverőtáljába teszem, majd egy villával összekeverem. Hozzáadom a vajat, és magas fokozaton addig járatom a motort, míg nedves homok konzisztenciájú morzsalékot nem kapok (ez kevesebb mint egy percig tart). Eztán belekanalazok 2 evőkanál vizet, ismét járatom a robotgépet pár másodpercig, hogy lássam, mennyire áll össze. Rendszerint ennyi víz még nem elég, ekkor ismét belekanalazok egy kanálnyit, és újra beindítom a gépet – ekkor már rendszerint látom, hogy összegyúrható. (Ha még mindig gond lenne, innentől már csak fél evőkanalanként ismételném a műveletet.)

Tehát, ha szépen összeáll a tészta nagyobb darabokra, továbbra is a robotgép tálkájában maradva (hogy kevesebbet kelljen mosogatni) néhány gyors mozdulattal labdaccsá dolgozom a tésztát, frissen tartó fóliába burkolom, és beküldöm fél órára a mélyhűtőbe. (Lehet egyébként csak a hűtőben is pihentetni, de úgy az én 7 fokra állított hűtőm esetében egy óra is kell, hogy kellőképp "fagyos" legyen. Továbbá a tészta kiválóan tűri a fagyasztást is – 3 hónapig békésen megpihenhet, várva a felhasználást.)

Amíg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 45 dkg fehér póréhagymaszár (de ha épp mondjuk 55 dekára jön ki, annyit is simán belefőzök) – felkarikázva
  • 1 teáskanál só
  • 45 g vaj
  • 14 cl víz
  • 3 tojás
  • 28,5 cl tejszín (illetve mivel itt 2 decis kiszerelésben veszem a tejszínt, ha nincs kedvem 8,5 centiliterért plusz egyet kibontani, egyszerűen kiváltom zsíros tejjel)
  • kevés frissen reszelt szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • 30 g gruyére vagy comté – lereszelve

Egy párolóserpenyőbe szórom a pórét, a sót, a vajat, és ráöntöm a vizet, majd nagy lángon, félig befedve, pár perc alatt elpárolom róla a víz nagy részét. Eztán befedem a serpenyőt, és időnként átkevergetve, 25-30 perc alatt vajpuhára párolom a pórét. Mikor ezzel is megvagyok, pár percre félreteszem, hadd hűljön egy kicsit - közben kinyújtom és elősütöm a tésztát.

Tehát előveszem a tésztát a mélyhűtőből, és egy enyhén lisztezett nyújtófelületre teszem. A sütőt előmelegítem 200 fokra / gázon 6-os fokozatra, a hullámos szélű pitesütőformámat kivajazom.

A tésztára szórok egy kevés lisztet, majd elkezdem ütlegelni a sodrófával, két üteg között mindig fordítva rajta egyet. Ahogy látom, hogy az ütlegelés folyományaként fellazult, és immáron nyújtható, átváltok a sodrófa triviálisabb felhasználására: mindig magamtól elfelé nyújtok a tésztán, és minden nyújtás után fordítok rajta 90 fokot. Addig folytatom a dolgot, míg a tésztám elég nagy felületűre nő ahhoz, hogy beterítse a sütőforma alját, és kicsit túllógjon a széleken. Ekkor négyrét hajtom, és szépen a formába ügyeskedem (én jobban kedvelem ezt a módszert a sodrófára göngyölésnél), a forma szélénél finoman ujjbeggyel benyomkodva azt. Eztán a kilógó széleket kihajtom, és a sodrófát végiggörgetve a forma szélén, levágom azokat. A levágott tésztától megválhat, aki akar, de én jobban szeretem velük megerősíteni a széleket, amiket így kevésbé fenyeget a besüllyedés veszélye, továbbá nem is mennek pocsékba.

A tésztát villával alaposan körbeszúrkálom (ez is segít, hogy ne púposodjon fel sütés közben), majd beleborítok egy darab épphogy kivajazott sütőpapírt, és megtöltöm sütőbabbal (szintén a púposodás ellen). Ily módon 9 percig sütöm az előmelegített sütőben. A 9 perc leteltével kiszedem a babokat és eltávolítom a sütőpapírt, majd további 2-3 perc alatt egy kis színt is sütök a tésztára.

Míg elősül a tészta, befejezem a tölteléket. Vagyis összekeverem a tojásokat a tejszínnel (illetve olykor tejjel is), borssal, szerecsendióval és reszelt sajttal, végezetül beleforgatom a pórét is (só nem kell több, a hagymán van elég), majd ezt egyszerűen beletöltöm a tésztaformába. (A tetejére JC szerint rá lehet dobálni még néhány aprócska darab vajat, amit először meg is cselekedtem, de aztán arra jutottam, hogy úgy még nekem is sok a jóból.)

A sütőt visszaveszem 190 fokra / gázon 5-ös fokozatra, ahol is 25-30 perc alatt sütöm készre a vacsorát.

quiche_aux_poireaux_3_140207.jpg
A recept Julia Child Mastering the Art of French Cooking című könyvéből származik.

Szólj hozzá!

Címkék: pite póréhagyma húsmentes quiche francia konyha Julia Child Mastering the Art of French Cooking flamiche quiche aux poireaux

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest-bordeaux.blog.hu/api/trackback/id/tr695809567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása