HTML

Budapest-Bordeaux

Az elmúlt néhány évben a főző/evőmániám fokozódásával párhuzamosan egyre közelebb kerültem a francia kultúrához, s ma már a két dolog kéz a kézben követel egyre nagyobb részt az életemből. Így nem volt kérdés, hogy a blogom is erre a pályára fog ráállni: nem (kizárólag) francia ételeket kívánok idefőzni, de nagyon igyekszem megragadni azt a fajta étel- és életimádatot, amiből időről időre van szerencsém feltöltekezni egy Bordeaux melletti napfényes faluban.

Tovább is van...!

Címkék

áfonya (2) áfonyás palacsinta (1) áfonya dzsem (1) alain ducasse (1) alaprecept (1) alma (5) alma torta (1) al fresco (1) amerikai palacsinta (2) amuses-gueules (1) amuse bouche (1) ananász (1) angol konyha (4) angol mustár (2) Anna del Conte (1) aperitif (6) aprósüti (1) arab konyha (2) árpagyöngy (2) aszalt füge (1) aszalt gyümölcs (3) aszalt gyümölcsös csiga (1) aszalt szilva (1) avokádó (14) ázsiai (7) ázsiaias (3) ázsiai konyha (1) ázsia konyha (1) a legjobb rostélyos (1) bab (1) babcsíra (3) babérlevél (1) babragu (1) bacon (12) bagett (3) bagette (2) bagna cauda (1) Balaton szelet (1) balzsamecet (6) banán (7) bárány (4) bárányborda (2) báránycomb (2) bárányhús (1) barnavaj (1) basmati rizs (1) bayonne-i sonka (1) bazsalikom (28) bébikukorica (3) Belleville (1) belsőség (3) besamel (6) Bistrot du Dome (1) blini (1) blogger játék (1) Blondie (1) bor (2) Bordeaux (1) bordeaux (1) bordeaux-i borvidék (1) borhab (1) brassói (1) brie (1) brioche (2) brioche nanterre (1) briós (1) brokkoli (14) brownie (1) brugonyás kenyér (1) bruschetta (1) budapest (1) BUÉK (2) buffala mozzarella (1) buggyantott tojás (1) bulgur (5) burgonyasaláta (1) burgundi csiga (1) busa (1) cake (1) camembert (1) canellini bab (1) carbonara (1) cavolo nero (1) cayenne bors (1) Caz Hildebrand (1) cékla (2) céklalevél (1) Chateau Corbin (2) cheddar (8) cheesecake (1) chili (37) chilis pesztó (1) chilli (2) chlili (1) chorizo (9) cider (1) cider ecet (1) Címkék (5) citrom (25) CJ Jackson (1) clafoutis (1) cole slaw (1) confit (1) créme fraiche (1) creme fraiche (12) crépe (1) crottin (1) Crottin de Chavignol (1) csemegeuborka (1) csicseriborsó (4) csiperke (2) csiperke gomba (4) csípős chili szósz (1) csíra (1) csirke (3) csirkecomb (1) csirkemáj (8) csirkemájkrém (1) csirkemell (7) csőben sült (7) csoki (3) csokitorta (1) csokoládé (9) csokoládéfondant (1) cspben (1) cuisine bourgeoise (1) cukkini (19) curry (4) curry paszta (1) Cyril Lignac (1) dab (1) dahl (1) darált hús (1) darált marhahús (1) darált pulyka (2) David Lebovitz (1) denver steak (2) desszert (12) devilled food (2) dijoni mustár (11) dió (10) dióolaj (1) disznó (1) doris grant (1) durbincs (1) duxelles gomba (1) dzsem (1) ebéddoboz (5) ecet (1) ecetben eltett fokhagyma (1) édeskömény (3) édesköménymag (1) édesség (30) édes omlóstészta (1) egyszemélyes (1) egytál (22) élesztő (3) élesztőkivonat (1) életöröm (1) Elle á table (1) előétel (6) elzászi lepény (1) emulzió (1) endívia (4) eper (1) erdélyi szalonna (1) étterem (2) évértékelő (1) extra szűz olívaolaj (6) facebook (1) fahéj (2) falatkák (1) fasírt (2) faux filet (1) fehérbab (1) fehérbor (10) fehérborecet (1) fehér bab (1) fejérbor (1) feketebab (1) feketekagyló (2) feketekagyló fehérborban (1) feketeribizli (1) fekete bab (1) fekete hagymamag (1) fekete kenyér (1) fenyőmag (2) fésűkagyló (1) feta (12) flamiche (1) fodros kel (1) foie gras (1) fokhagyma (43) földimogyoró (2) fondant (2) fougasse (3) Franciaország (1) francia bor (1) francia kenyér (1) francia konyha (38) friss (1) friss sajt (1) frittata (2) füge (1) fusilli (2) fussili (2) füstölt (1) füstölt hal (1) füstölt hering (2) füstölt lazac (2) füstölt paprika (4) füstölt sajt (2) füstölt szalonna (6) fűszerkert (1) fűszerpaprika (1) futóbab (1) ganache (1) garam masala (1) garnéla (7) Gerbaud (1) gnocchi (2) golden szirup (2) gomba (26) gombaszósz (1) gombóc (1) göngyölt pulykamell (1) gorgonzola (1) görög (2) görög joghurt (4) Gourmand (1) gratin (2) gratin dauphinois (1) guacamole (2) guiness (1) gurnard (1) gyökérzöldségek (1) gyömbér (7) gyöngyhagyma (1) habart tojás (1) hagyma (6) hagymaleves (1) hajdina (1) halacska (35) halloumi (2) Halloween (1) halszósz (4) hamburger (1) hántolt árpa (2) harissa (2) harissza (1) háromszögsajt (1) hátszín (1) házi keksz (1) házi kenyér (1) házi majonéz (1) helyesírás (1) hollandi mártás (1) honvágy (1) honvágyételek (2) hors-doeuvres (1) hosszúhétvége (1) hosszúszárú brokkoli (5) hosszúszárú lila brokkoli (1) hot cross buns (1) How to Eat (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (2) hummusz (2) húsevő (50) húsleves (1) húsmentes (109) húspogácsa (1) húsvét (1) Húsvét (2) hüvelyes zöldborsó (1) hüvelyes zöldségkeverék (1) illatos gomba (1) indiai (5) involtini (1) ír (1) ízkombinációk (1) Jacob Kenedy (1) jalapeno (1) jamie oliver (1) jamon iberico (1) jamon serrano (1) japán konyha (1) joghurt (4) joghurtos padlizsán (1) juharszirup (1) Julia Child (11) julia child (2) julie powell (1) kacsamell (2) kacsazsír (2) kagyló (3) kailorniai (1) kakaópor (1) kakukkfű (12) kalács (1) kaliforniai paprika (8) kamraturbó (1) kandírozott citrushéj (2) kapor (11) káposzta (1) kapribogyó (11) karácsony (1) Karácsony (1) karaj (4) karalábé (2) karamellizált dió (1) kardhal (1) karfiol (7) kávé (1) kecskesajt (8) kefir (1) kéksajt (7) keksz (1) kel (1) kelbimbó (2) kelkáposzta (1) kenyér (6) kenyérsaláta (1) kenyérszalonna (1) kenyértészta (3) keresztezett húsvéti zsemlekonty (1) ketchup (1) kétesélyes (1) kigyóuborka (2) kínai ötfűszer (1) kínai tojásos tészta (1) kínai újév (2) kivi (1) koktélparadicsom (17) koktélrák (1) kókuszreszelék (3) kolbász (6) költözés (1) köménymag (1) komfortétel (1) komfort food (3) komment (1) konfitált csirkemáj (1) könyvajánló (1) konzerv tonhal (1) köret (2) koriander (16) körte (2) közel keleti (1) krémleves (4) krémsajt (5) krémsajtos brownie (1) kreol konyha (1) krumligombóc (1) krumpli (21) krumplipüré (8) krumplis kenyér (1) kruton (4) kukorica (7) kurkuma (1) kuszkusz (2) lakoma (3) laposhal (1) lasagne (3) Laura Calder (1) lazac (12) lecsó (2) lencse (6) lencse curry (1) lenmag (2) lentrecote (2) lepény (5) lepényhal (1) Les Cordeliers (1) Les Rita Mitsouko (2) leveles tészta (7) leves (29) Le Cordon Bleu (1) lilahagyma (6) lila articsóka (1) lime (5) linguine (3) linguini (4) lóbab (2) lustaság (1) Lyon (1) lyoni saláta (1) magamról (1) magyar (1) Magyarország (1) magyarország ízei (3) magyaros (2) magyar kontra francia (1) máj (2) majonéz (4) mák (2) makaróni (1) makréla (5) malac (4) malaccomb (1) maldon só (1) malfatti (1) manchego (1) mandarin (1) mandula (2) mandulaliszt (1) mangó (3) mangó pucolása (1) maradék hasznosítás (5) marhahús (2) marhasült (1) Marie Rose szósz (1) Marmite (1) marokkói ihletésű (1) márványsajt (1) mascarpone (1) mastering the art of french cooking (2) Mastering the Art of French Cooking (8) mazsola (1) mediterrán ízek (7) medvehagyma (1) medvesajt (1) meleg saláta (1) melengető fogás (1) menta (12) menü (14) metélőhagyma (1) mexikói (4) méz (11) minimum munka (1) moderálás (1) moelleux au chocolat (1) mogyoróvaj (1) molnárné módra (1) morgóhal (1) moules frites (1) moules marinieres (1) moussaka (1) mousse (1) mozzarella (13) muffin (10) mustár (3) naan kenyér (1) Nagycsütörtök (1) Nanashi (1) narancs (1) narancslekvár (1) nass (2) némi macera (13) Nigella (8) nigella (10) Nigellissima (2) nokedli (3) nyelvhal (1) nyers kolbász (1) oef en cocotte (1) off topic (3) ökörmáj (2) olajbogyó (6) olaszos (18) olívabogyó (8) olívaolaj (5) olívás csigák (1) omlett (2) oregánó (3) oregánó-pesztó (1) osztrogaszósz (1) otthonos ízek (2) padlizsán (13) pad thai (1) paella (2) paella rizs (1) pain dépi (1) pak choi (2) palacsinta (3) Pampas (1) pancetta (2) paneer (1) panna cotta (3) panzanella (1) paolo conte (1) paprika (3) paprikás krumpli (1) paradicsakonzerv (9) paradicsom (32) paradicsomleves (1) paradicsomszósz (4) parenyica (1) Párizs (2) pármai sonka (2) parmezán (19) passata (3) pastis (1) paszternák (3) patatas bravas (1) paté (1) Paul Hollywood (1) pekándió (1) péksütemény (11) penne (1) pepperoni (1) perigeux (1) périgord (1) pesztó (5) petit écolier (1) petrezselyem (24) pezsgő (1) piac (1) piknik (2) pirított burgonya (1) pirított krumpli (2) pirított rizs (1) pirított tészta (1) pirított tökmag (1) piros arany (1) pissaladiere (1) pisztácia (1) pita (2) pite (1) pizza (2) pizza margherita (1) pogácsa (1) polgári konyha (1) polip (1) póréhagyma (16) pörkölt sósmogyoró (1) portobello gomba (1) portói (1) portói szósz (1) poule-au-pot (1) prosciutto (1) Provence (2) provence (1) provence i fűszerkeverék (2) pulykamáj (1) pulykamell (4) punjabi konyha (1) puy lencse (3) quesadilla (1) quiche (1) quiche aux poireaux (1) rachel khoo (1) rágicsa (1) ragu (8) raguleves (1) rakottas (3) rakott krumpli (1) rakott padlizsán (1) rakott tészta (1) ramsay (6) rántotta (1) ratatouille (2) rebarbara (1) receptek (1) Régal (1) reggeli (24) retek (5) rétes (1) rétesháromszög (1) rétestészta (1) ricard (2) Rick Stein (2) ricotta (7) risi e bisi (1) River Cottage (1) rizibizi (1) rizi e bisi (1) rizottó (6) rizotto (1) rizs (17) rizsecet (1) rizstészta (2) rizstésztalap (1) rókagomba (1) római kömény (1) római saláta (2) roquefort (6) rozmaring (13) rózsavíz (1) rozskenyér (1) rozsliszt (1) rukkola (16) sáfrány (1) Saint-Émilion (1) Saint-Germain (2) Saint-Germain-en-Laye (2) Saint Germain (1) sajt (6) sajtkrém (2) sajtszósz (1) sajttorta (2) salade lyonnaise (1) saláta (5) salátaszív (1) sali (26) salotta (3) salsa (2) salsa verde (2) sárgarépa (21) sashal (1) serge gainsbourg (2) sertéscomb (1) sertéskaraj (1) sherry (2) shiitake (1) shiitake gomba (1) skandináv rozskenyér (1) sofrito (1) sole meuniére (1) sonka (3) sophie dudemaine (1) Sophie Grigson (1) sós aprósüti (1) sós muffin (1) sós nasi (2) sóvirág (1) spagetti (6) spanyol konyha (2) spárga (9) spenót (23) stahl (3) steak (2) Stéphane Reynaud (1) sült (1) sült csirke (2) sült hagyma (1) sült krumpli (1) sült paprika (3) sűrített paradicsom (1) sushi (1) sütemény (3) sütőben sült krumpli (1) sütőtök (4) syllabub (1) szalonna (18) szálzeller (2) szardella (7) szardínia (3) szárított paradicsom (10) szárított tengeri alga (1) szárnyas (1) szárzeller (6) szendvics (2) szent jakab kagyló (1) szerelemgyümölcs (1) szezámmag (1) szezámolaj (3) szezámpaszta (1) szicíliai (1) szilabub (1) színpompa (3) szivárványos pisztráng (1) szódakenyér (1) szójacsíra (1) szójaszósz (5) szolgálati közlemény (7) szósz (1) születésnap (4) szülinap (1) szusirizs (1) szűzpecsenye (1) tabasco (1) tabbouleh (2) tagliatelle (1) tahini (1) tamarind paszta (3) tapas (1) tárkony (6) tarte flambeé (1) tarte tatin (1) tavasz (2) tavaszi tekercs (1) teasütemény (1) tej (2) tejföl (12) tejszín (30) télies eledel (5) tenger (1) tengeri kütyü (13) tengeri sügér (1) tésztaétel (45) tésztasaláta (2) tésztasali (1) thai (1) thai bazsalikom (1) thai jellegű (1) The Chelsea Bun House (1) The Geometry of Pasta (1) The Great British Bake Off (1) tofu (1) tojás (23) tojásétel (3) tojásos nokedli (1) tojásos pirított rizs (1) tojássárgája (1) tojás tálkában (1) tőkehal (1) töltelék (1) töltött gomba (1) tonhal (3) top 10 (1) török (1) torta (3) tortiglioni (1) tortilla (4) tört burgonya (1) tostada (1) tourin (1) tuk tuk (2) túró (1) túró rudi (1) tyúk (1) tzatziki (1) uborka (3) udon (1) újhagyma (2) újkrumpli (9) újkumpli (1) ünnep (3) utazás (8) útravaló (1) üvegtészta (2) vache qui rit (1) vacsora 8 főre (1) vaj (10) vajbab (1) vajszósz (1) vakáció (1) Valentin-menü (1) Váncsa (2) vanília (1) vargánya (3) vasárnap (1) vegyeszöldség (1) vegyes saláta (1) velouté (2) vendégváró (35) vermut (9) viennoiserie (1) vietnámi konyha (1) vietnámi tavaszi tekercs (1) villámtempó (85) villásreggeli (2) vinaigrette (3) virsli (1) vörösbab (2) vörösbor (4) vörösborszósz (2) vöröshagyma (8) vöröskáposzta (1) vöröslencse (3) vöröspesztó (1) waldorf (1) William Black (1) wok (1) worcestershire szósz (1) worcester szósz (1) yann tiersen (1) zabpehely (9) zeller (1) zellerszál (2) zellerszár (1) zöld (3) zöldbab (11) zöldborsó (14) zöldborsóhajtás (1) zöldhagyma (4) zöld szósz (1) zsálya (2) zselatin (1) zsemle (2) zsemlemorzsa (1) zsír (1) Címkefelhő

Elérhetőség

Ha valaki hozzászólna, de nincs kedve emiatt regisztrálni: hunmoiselle@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • HunMoiselle: @jEnci: Ja, és köszi! :-) Én egyébként nagyon szeretem a csírákat chirashi tetején vagy kissé átf... (2015.02.05. 12:39) Újévi részegség és józanság
  • HunMoiselle: @Pizsamanadrág: Szia Pizsamanadrág, tetszik a neved! ;-) Vicces, hogy így 3 év után pont ugyanabb... (2015.01.28. 12:11) Anglesey-i csöves tojás
  • HunMoiselle: @jEnci: Remélhetőleg végre sikerül beállítanom/tartanom a tempót! :-) (2014.06.10. 12:58) A spárga új ruhája
  • HunMoiselle: @burekpix: Köszi! Kóstold meg, nagyon finom is! ;-) (2014.06.03. 15:49) Gyors tavaszi hideg-meleg
  • szsuzsanna: @HunMoiselle: -Sajnos nem emlékszünk a nevére.. -a -"sok kilométeres, sok emeletes száraztésztás ... (2014.03.30. 17:43) Sikeres hiánygazdálkodás

Ahol szintén megtalálhatsz

Legjobb receptes blogok

torkosborz.hu

Saint-Germain, imádjuk az asztalunk!

2013.10.17. 15:15 HunMoiselle

Avagy megünnepeltük, hogy Saint-Germainbe költöztünk – 3. rész: Főétel

szanzsi_lakoma_foetel_1_131017.jpg
Azóta akartam portóis szószt készíteni, amióta a L’Imprévu-ben ettük azt a nem éppen karaktereset a mennyei borjúmáj mellé. Olyannyira, hogy a portóit is már beszereztem: vagy egy hónapja várt a sorára a konyhaszekrényben. Úgyhogy Monsieur-től csak annyit kérdeztem, hogy borjúmájat akar az ünnepi vacsorán vagy bárányt. Bárányra szavazott. Ha pedig hirtelensült bárány, akkor vagy comb vagy borda, és mivel bordát még nem készítettem, ezért egyértelmű volt a választás.

Olyan gyönyörűséges darabokat sikerült szereznem, hogy már rájuk nézni is egy élmény volt: vastagok voltak és húsosak, csodás élénk pirosak, ahogy a nagy könyvben meg van írva. És ha már lúd, legyen kövér alapon, más köret nem jöhetett számításba, mint krumplipüré. De nem ám szégyenlősen, kevés vajjal és tejjel! A tejet száműztem, és csak vajjal krémesítettem, de abból annyival, hogy egy dietetikus már az illatától szörnyet halna. És mivel itt már bármerre nézek, endíviát látok, aminek a kesernyés bukéja kitűnően harmonizál az édeskés hússal, abból is készítettem mindegyikünk tányérjára egyet-egyet.

Bárányborda portói szósszal, endíviával és krumplipürével

Hozzávalók az endíviához (a recept eredetije a Julia Child-féle könyvből való, és Endives á la Flamande néven fut):

  • 2 endívia
  • 10 + 15 g vaj
  • fél deci víz
  • 1 evőkanál citromlé

A sütőt előmelegítettem 150 fokra / gázon 2-es fokozatra.

Az endíviák legalját óvatosan, hogy a levelek ne essenek szét, levágtam, majd kúpalakban kivájtam a torzsájukat. Egy kicsi (de azért elég nagy ahhoz, hogy egymás mellett elférjen a két fej), vastag aljú, sütőben is használható edényt felhevítettem, majd beledobtam a 10 grammnyi vajat, és ahogy felhagyott a habzással, körbepirítottam benne az endíviákat. Ekkor sóztam őket, rájuk öntöttem a vizet és a citromlevet, és lefedve, alacsony lángon 10 percig főztem őket. Eztán levettem a fedőt, felcsavartam a lángot, és addig rotyogtattam hevesen, míg csak 2-3 evőkanálnyi víz maradt a lábos alján.

Ekkor befedtem az edényt egy benedvesített sütőpapírral, és 1 órán át hagytam puhulni a sütőben, majd még egy fél órát adtam neki papír nélkül is, hogy még szebb színe legyen.

szanzsi_lakoma_foetel_2_131017.jpg
Hozzávalók a krumplipüréhez:

  • 40 dkg lisztes burgonya
  • rengeteg vaj (minimum 10 deka)
  • leheletnyi frissen reszelt szerecsendió

A krumplikat egészben, héjastól, sós vízben megfőztem, majd hideg vízzel kezelhetőre hűtve megpucoltam, és belekockáztam a korábban a főzésére használt, időközben szárazra törölt lábosba. Kis lángon alágyújtottam, és elkezdtem törni, illetve adagolni a vajat. Nem tudok pontos mennyiséget megadni, de ne gondoljatok itt incifinciri 20-30 grammos darabokra: 10 dekát minimum belekevertem. De az tényleg a minimum. Közben folyamatosan kóstoltam, és akkor hagytam fel a vajadagolással, mikor már annyira krémes és finom volt, hogy úgy voltam vele, hogy csak úgy magában én azonnal belapátolom. Ekkor sóztam, ráreszeltem egy kevés szerecsendiót, alaposan kikevertem, majd félretettem.

Az endíviát és a pürét még nap közben elkészítettem egyébként, és az előétel készítése után a kihűlőfélben lévő sütőben melegítettem őket újra.

Hozzávalók a bárányhoz és a szószhoz:

  • 4 szépséges szelet bárányborda (összesen úgy 45 dekányi)
  • 1 rozmaringág
  • olaj
  • 1 salottahagyma
  • nagyvonalúan porciózott, bő decinyi portói bor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 10 + 10 g vaj
  • só és frissen őrölt bors

A báránybordákról az aperitif fogyasztása előtt papírtörlővel leitattam a felesleges nedvességet. Egy tányérba beleaprítottam a rozmaringleveleket, majd jó alaposan megborsoztam, meglocsoltam némi olajjal, és jó alaposan beleforgattam a husikat. Befedtem frissentartó fóliával, majd az előétel fogyasztásáig visszatettem a hűtőbe – akkor kivettem, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek.

Aztán az előétel után nagy lángon felhevítettem egy nagy serpenyőt, és mikor már izzott, beleöntöttem a bordák alól az ízes olajat, majd rögtön bele is helyeztem a báránykákat. A két oldalukat egy-egy perc alatt kérgesítettem, majd lejjebb csavartam a lángot, befedtem a serpenyőt, és így is adtam nekik oldalanként újabb másfél-másfél percet. Ekkor kiszedtem, finoman sóztam, és alufóliába bugyoláltam, hogy ne hűljenek ki (a fóliában a saját gőzükben még tovább főnek, így lesz az eredmény olyan közepesre sült).

A serpenyőbe dobtam 10 grammnyi vajat, majd alacsony lángon, kevés só kíséretében megpároltam benne a finomra vágott salottahagymát (előre felvágtam egyébként, már az előétel előtt). Mikor ez megvolt, ismét felcsavartam a lángot, és a serpenyőbe öntöttem a portóit. Ahogy forrni kezdett, belelötyköltem a balzsamecetet is, egy-két perc alatt sziruposra forraltam, majd elzártam alatta a lángot, sőt, le is húztam a korábban használt főzőlapról, és belekevertem a maradék vajat is, no meg egy kis sót frissen őrölt borsot, illetve a husi alatt a fóliában összegyűlt isteni nedveket is.

Visszagondolni rá is maga a kínnal teli gyönyör. Le tudnám rágni a körmeimet közben, annyira akarom ízlelni megint!

A hús olyan puha lett, no és szaftos, és ízes, hogy bár először a zsírt szégyenlősen levágtam, de mikor M közölte velem, hogy ő azt is megeszi, én is csatlakoztam. Aztán elszopogattuk kvázi a csontot is. A püré a legjobb püré lett, amit valaha pipáltam, és a szósz, a szósz édes, krémes, balzsamos, mint egy szimfónia!

De vigyázat, magas koleszterinszint mellett nem javallott: bekövetkezhet tőle az azonnali inkfartusveszély!

És kérem, ha valakinek lenne jól bevált módszere, hogy lehetne ezt a szószt kiszedni egy kényes, csak 30 fokon mosható ingből, ne habozzon velem megosztani!

szanzsi_lakoma_foetel_3_131017.jpg

2 komment

Címkék: menü bárány portói húsevő krumplipüré lakoma endívia francia konyha bárányborda Saint-Germain portói szósz

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest-bordeaux.blog.hu/api/trackback/id/tr925581200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.10.17. 22:04:09

Ez nagyon étvágygerjesztő!

Megpróbálom, addig élek is. Amúgy is bárányhiányom van, miután inkább csak nyáron készítem faszenes sütőn. De most kedvet adtál hozzá:)

HunMoiselle · http://budapest-bordeaux.blog.hu/ 2013.10.22. 20:10:14

@...elmúlik...: Elnézést a lassú válaszért, esetleg azóta sikerült is elkészíteni...?
Nálunk ez lett az elmúlt időszak abszolút kedvenc főfogása!

És egyébként valami azt súgja, hogy aki minden este a családjával közösen készíti a vacsorát, az minden szempontból odafigyel arra, hogy mit eszik, úgyhogy ez az egyszeri, óriási koleszterinbomba nem fogja veszélyeztetni az életét! :-)
süti beállítások módosítása