Az elmúlt néhány évben a főző/evőmániám fokozódásával párhuzamosan egyre közelebb kerültem a francia kultúrához, s ma már a két dolog kéz a kézben követel egyre nagyobb részt az életemből. Így nem volt kérdés, hogy a blogom is erre a pályára fog ráállni: nem (kizárólag) francia ételeket kívánok idefőzni, de nagyon igyekszem megragadni azt a fajta étel- és életimádatot, amiből időről időre van szerencsém feltöltekezni egy Bordeaux melletti napfényes faluban.
HunMoiselle:
@jEnci: Ja, és köszi! :-)
Én egyébként nagyon szeretem a csírákat chirashi tetején vagy kissé átf... (2015.02.05. 12:39)Újévi részegség és józanság
HunMoiselle:
@Pizsamanadrág:
Szia Pizsamanadrág, tetszik a neved! ;-)
Vicces, hogy így 3 év után pont ugyanabb... (2015.01.28. 12:11)Anglesey-i csöves tojás
HunMoiselle:
@jEnci: Remélhetőleg végre sikerül beállítanom/tartanom a tempót! :-) (2014.06.10. 12:58)A spárga új ruhája
HunMoiselle:
@burekpix: Köszi! Kóstold meg, nagyon finom is! ;-) (2014.06.03. 15:49)Gyors tavaszi hideg-meleg
szsuzsanna:
@HunMoiselle: -Sajnos nem emlékszünk a nevére..
-a -"sok kilométeres, sok emeletes száraztésztás ... (2014.03.30. 17:43)Sikeres hiánygazdálkodás
Mamma mia, sőt, tanúként idézem a teljes ókori istensereget! Az imént készítettem el életem eddigi legjobb palacsintáját. Selymes ambrózia!Találgatok, mi a titka, nyilván nem csak az áfonya, hanem az is, hogy a…
Rájuk: Annyira hihetetlenül gyönyörűségesek, hogy leírhatatlan. Jóval keskenyebbek, mint a kisujjam hegye - én még soha ilyenekkel nem találkoztam korábban. Képtelenség lett volna őket otthagyni…Hazaérve aztán elkezdtem tűnődni, hogy mi is legyen…
A minap újraforgattam a májusi Good Food magazinhoz mellékelt zsírszegény ételeket csokorba gyűjtő füzetecskét, és megakadt a szemem egy recepten. Padlizsánkockákat sütöttek benne sütőben, majd balzsamecettel és mazsolával forgatták össze, és rukkolán tálalták. Nem mondom,…