Az elmúlt néhány évben a főző/evőmániám fokozódásával párhuzamosan egyre közelebb kerültem a francia kultúrához, s ma már a két dolog kéz a kézben követel egyre nagyobb részt az életemből. Így nem volt kérdés, hogy a blogom is erre a pályára fog ráállni: nem (kizárólag) francia ételeket kívánok idefőzni, de nagyon igyekszem megragadni azt a fajta étel- és életimádatot, amiből időről időre van szerencsém feltöltekezni egy Bordeaux melletti napfényes faluban.
HunMoiselle:
@jEnci: Ja, és köszi! :-)
Én egyébként nagyon szeretem a csírákat chirashi tetején vagy kissé átf... (2015.02.05. 12:39)Újévi részegség és józanság
HunMoiselle:
@Pizsamanadrág:
Szia Pizsamanadrág, tetszik a neved! ;-)
Vicces, hogy így 3 év után pont ugyanabb... (2015.01.28. 12:11)Anglesey-i csöves tojás
HunMoiselle:
@jEnci: Remélhetőleg végre sikerül beállítanom/tartanom a tempót! :-) (2014.06.10. 12:58)A spárga új ruhája
HunMoiselle:
@burekpix: Köszi! Kóstold meg, nagyon finom is! ;-) (2014.06.03. 15:49)Gyors tavaszi hideg-meleg
szsuzsanna:
@HunMoiselle: -Sajnos nem emlékszünk a nevére..
-a -"sok kilométeres, sok emeletes száraztésztás ... (2014.03.30. 17:43)Sikeres hiánygazdálkodás
Kibontok egy zacskót, amiben 50 g rukkola van, és elosztom a tartalmát két tányéron. Mindegyik salátakupacot megszórom egy evőkanálnyi kapribogyóval és karikázott, magozott fekete olívabogyóval. Kinyitok egy paradicsás…
Elég szkeptikusan tekintettem világéletemben az amerikai makarónira, amire még rá is dobott egy lapáttal egy jó pár évvel ezelőtti kísérletem, amit ügyesen valami hihhhetetlen jellegtelen sajtból prezentáltam, természetesen az ennek megfelelő ízélménnyel. Viszont van bennem…
… mert van, hogy az ember instant kényeztetésre vágyik. Villám: mert csak egy salit kell összedobni. Minimális szeletelés, icipici keverem-kavarom, kicsi rendezgetés a tányéron.Luxus: 18 hónapig érlelt pármai sonka,…
Nagyon szeretem a csirkemájat, de az elkészítésének két bonyodalma is van, melyek elég okot szolgáltatnak ahhoz, hogy viszonylag ritkán kerüljön nálunk az asztalra. Az első ok, hogy bizony nem olyan egyszerű minőségi…